Υπόγεια, σαν τα υπόλοιπα τρωκτικά

5 Μαΐου, 2011 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπόγεια, σαν τα υπόλοιπα τρωκτικά

Τις τελευταίες 2-3 μέρες έχουμε πάρει ακόμα ένα μάθημα για δύο θέματα. Το πρώτο είναι πως αποπροσανατολίζουμε την κοινή γνώμη από τα πραγματικά σοβαρά θέματα. Δεν θα πω για τον Μπιν Λάντεν και την “απόδοση δικαιοσύνης” του Judge Dread Μπαράκ Ομπάρμαν. Θα πω για τα δικά μας. Το δεύτερο είναι πως διαστρευλώνουμε τα γεγονότα με άλλα λόγια (ν’αγαπιώμαστε). Μιλάω για το θέμα της υπόγειας και σκοτεινής “δημοκρατίας” που εξελίσσεται στο χειρότερο πολιτικό σκηνικό (θα έλεγα της μεταπολίτευσης αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος πια μιας και ο μανδύας της “δημοκρατίας” μπορεί να είναι πολύ ύπουλο πράγμα).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σημασία έδω έχουν οι ημερομηνίες. Στις 4 Οκτωβρίου 2009 το ΠΑΣΟΚ γίνεται κυβέρνηση με το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν” και κάθετους ισχυρισμούς ότι δεν χρειαζόμαστε βοήθεια, ότι το ΔΝΤ καταστρέφει χώρες άρα μακριά από εμάς και άλλα τέτοια. Το παρακάτω βίντεο είναι από τις 3 Ιουνίου του 2009, λίγους μήνες πριν τις εκλογές.


Fast Tube by Casper

Οι δηλώσεις και πεποιθήσεις του πρωθυπουργού-σε-αναμονή-τότε ΓΑΠ είναι λοιπόν ότι το ΔΝΤ είναι “κοινωνικά άδικο”, “αναποτελεσματικό” και ότι “κόβει το μέλλον της χώρας”. Ένα το κρατούμενο.

Το παρακάτω βίντεο είναι από τον μήνα των εκλογών, με την περίφημη δήλωση (12 Οκτωβρίου 2008):


Fast Tube by Casper

Δύο τα κρατούμενα.

Στις 23 Απριλίου 2010, λίγους μήνες μετά την εντολή εκπροσώπησης του άμοιρου ελληνικού λαού, ο ΓΑΠ δηλώνει ότι θέλει βοήθεια από αυτούς που έβριζε πριν, από το όμορφο Καστελόριζο (γιατί όσο να’ναι όταν ακούς τέτοιες δηλώσεις, θέλει να τρέχει λίγο το μάτι στην εικόνα και να βλέπει και λίγο θάλασσα και κάνα γλαροπούλι μήπως και το καταπιείς πιο εύκολα).


Fast Tube by Casper

Πάμε τώρα και στο σήμερα, ένα χρόνο μετά από την υπογραφή των 3 δανειακών συμβάσεων με το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ΚΕΤ. Λίγες μέρες πριν λοιπόν σκάει η βόμβα που λέγεται Ντομινικ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικό κανάλι, μεταξύ άλλων αναφέρει και τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν την Ελλάδα να μπλεχτεί στα δίχτυα του ΔΝΤ, με την γνωστή συνέχεια και αποτέλεσμα στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Εδώ να προσθέσω ότι τα κομμάτια αυτά που αναφέρονται στην Ελλάδα, περιέργως κόπηκαν στην τελική έκδοση της συνέντευξης. Έλα όμως που σε σατιρική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης εμφανίστηκε το εν λόγω απόσπασμα.


Fast Tube by Casper

Μπαμ. Ο ΓΑΠ μίλαγε ήδη με τον Στρος Καν και το ΔΝΤ από το Νοέμβριο του 2009, δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές. “Υπόγεια”. Και δεν το έλεγε παραέξω “για πολιτικούς λόγους”. Να χαρώ εγώ “δημοκρατία” και “σοσιαλισμό”. Μήπως μυρίζει και σε κανέναν άλλο αυτό ότι οι εκλογές πήγαν σε αυτόν που είχε ήδη προαποφασίσει την έναρξη του οικονομικού πειράματος που λέγεται Ελλαδα+ΔΝΤ=LFE πριν απο αυτές;

Εδώ πάμε σε αυτά που είπα στην αρχή. Προφανώς άμμεσα συστήθηκε επιτροπή damage control για το τι θα πούμε για να περιορίσουμε την ζημιά. Οι τακτικές ήταν δύο. Η πρώτη είναι ότι ενώ μας δείχνουν το φεγγάρι, εμείς θα πούμε ότι κοιτάμε το δάχτυλο. Φουλ επίθεση λοιπόν στον “κοκάκια”, “θολοκουλτουριάρη” και “αριστεριστή” Λαζόπουλο. Αφού το δείχνει αυτός ο άπλυτος, θα είναι ψέμματα σίγουρα. Άσχετα αν μετά το έπαιξαν ΟΛΑ τα αστικά κανάλια (ναι, και το MEGA) στην Ελλάδα αλλά και διεθνή κανάλια όπως το Euronews. Δάκτυλοι του ΣΥΡΙΖΑ όλοι φαντάζομαι. Δεύτερη τακτική, να παίξουμε με τις λέξεις. Από το “το ΔΝΤ καταστρέφει το μέλλον όποιας χώρας και αν πήγε” στο “μιλήσαμε μεν, αλλά μόνο για την τεχνογνωσία τους και ζητώντας τεχνική βοήθεια” μιλάμε για πολιτική κωλοτούμπα μεγέθους Καρατζαφύρερ. Ποια τεχνογνωσία; Πως να καταστρέφει την παιδεία και την υγεία των χωρών που πηγαίνει; Πώς να υπονομεύει το μέλλον τους;

Α ναι, ας μην ξεχάσουμε ότι κατά τη δήλωση του ΠΑΣΟΚ, “κατάφεραν” να μας κάτσουν στο σβέρκο 3 και όχι μόνο ένας. Μιλάμε για την πολιτική νίκη του αιώνα.

Πάμε σούμα:

Ε αυτό δεν είναι πλέον ψέμα, είναι περίπτωση κοινής ποινικής απάτης. Καληνύχτα σας.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Υπόγεια, σαν τα υπόλοιπα τρωκτικά at .

meta