Ο Γιωργάκης μιλάει για την ανομία

13 Φεβρουαρίου, 2011 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Γιωργάκης μιλάει για την ανομία

Θα μπορούσε να είχαν λεχθεί κάπως έτσι σήμερα στη βουλή, αν ήταν λίγο λιγότερο υποκριτές.
Για υποκίνηση των πολιτών στην ανομία, κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ χθες ο Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού», ενώ επανέλαβε την απόφασή του να προχωρήσει με όποιο κόστος στις μεταρρυθμίσεις και τη ριζική αλλαγή της χώρας.
Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα έκανε λόγο για υποκίνηση των πολιτών στην ανομία, αναφερόμενος τόσο στην άρνηση των γνωστών ομάδων να καταβάλουν τόσο το αντίτιμο των διοδίων όσο και στη μη ακύρωση εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες.
«Θλίβομαι που βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να υποκινούν τους υπόλοιπους πολίτες στην ανομία», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Είναι δυνατό ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να προτρέπει τους πολίτες να μαϊμουδίζουν σαν όντα χωρίς προσωπικότητα, την συμπεριφορά τη δικιά μας στο ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Όλοι γνωρίζουν ότι η ανομία είναι ένα προνόμιο που μόνο εμείς, οι εκλεγμένοι αυτοκράτορες της χώρας, μπορούμε να έχουμε. Είναι δυνατό να μιλάτε για απειθαρχία; Οι πολίτες πρέπει να πειθαρχούν σε οποιονδήποτε ανήθικο ή αντισυνταγματικό νόμο τους σερβίρουμε, αυτό σημαίνει για εμάς δημοκρατία.»
Σε άλλη ερώτηση -του Γιώργου Καρατζαφέρη- για το γαλλογερμανικό σχέδιο και τις επικείμενες αποφάσεις της Ε.Ε., ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «αλλάζουμε για να ικανοποιηθούν οι Βρυξέλλες, αλλά και για να μην βγούμε ποτέ από την κρίση» και πως «κάθε ένας από εμάς, και εγώ πρώτος από όλους, μπορεί να είναι περήφανος για το ότι κάθε τρίμηνο έρχεται η τρόικα και μας ελέγχει».
Γι΄ αυτή την εξάρτηση, όμως, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός δεν φταίει η τρόικα, αλλά «το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα δορυφόροι μας κόμματα όπως το ΛΑΟΣ που μας κλείνουν το μάτι για κανένα υπουργείο στην επόμενη κυβέρνηση την οποία αποκλείεται να την κερδίσουμε μόνοι μας». Απευθυνόμενος δε στον Γ. Καρατζαφέρη τόνισε: «Ναι, και εσείς θα πάρετε κομμάτι από την πίτα όταν έρθει η ώρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνεχίσετε την ψεύτικη αντιπολίτευση, ενώ μαζί ψηφίσαμε το μνημόνιο, να λέτε αυτά που θέλουμε εμείς να πούμε αλλά δεν θέλουμε να ρίξουμε τις μάσκες και φυσικά να βοηθάτε σε όλα τα νομοσχέδια που δεν μπορούμε να περάσουμε μόνοι μας».

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Ο Γιωργάκης μιλάει για την ανομία at Καθημερινή Τρέλα.

meta