Μήνυσε τους νταήδες της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ

27 Ιανουαρίου, 2011 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήνυσε τους νταήδες της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι μόνο μήνυσε 26χρονη Αμερικανίδα ακτιβίστρια τους δικυκλιστές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, καθώς και τους διοικητές τους, που το βράδυ της 15ης του περασμένου Νοέμβρη την ξυλοκόπησαν άγρια, με αποτέλεσμα να διακομιστεί αιμόφυρτη στο νοσοκομείο και να παραμείνει για τρεις ολόκληρες ημέρες στην εντατική.
Η Αμερικανίδα, η οποία, όταν βίωσε την ανηλεή επίθεση που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή, συμμετείχε σε διαδήλωση εναντίον του ΔΝΤ, ζητεί την ποινική δίωξη των υπευθύνων και για παράνομη βία, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Οπως, μάλιστα, αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε χθες διά της πληρεξουσίου δικηγόρου της Γιώτας Μασουρίδου, όλα τα σε βάρος της εγκλήματα τελέστηκαν από τους δράστες από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης «η Αστυνομία έπραξε με θανατηφόρο πρόθεση, δεδομένου ότι τη χτυπούσαν για αρκετά μεγάλο διάστημα παρ’ ότι αιμορραγούσε εμφανώς από το κεφάλι και ήταν αναίσθητη και δεδομένου επίσης ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις δείχνουν ότι η Αστυνομία στόχευσε τα πιο ευάλωτα σημεία του σώματός της, χτυπώντας την επανειλημμένα στο κεφάλι, τον αυχένα και την κοιλιακή χώρα. Οι αστυνομικοί μετέφεραν το αναίσθητο σώμα της αρκετά μέτρα μέχρι το πεζοδρόμιο, κάτι που σημαίνει ότι είχαν πλήρη συνείδηση ότι εκείνη ήταν απολύτως αναίσθητη και δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα, αλλά παρ’ όλα αυτά συνέχισαν τον ξυλοδαρμό πάνω στο πεζοδρόμιο -όπως αναφέρουν οι μάρτυρες- για άλλα δύο λεπτά. Επιπροσθέτως, οι αστυνομικοί την άφησαν αναίσθητη στο πεζοδρόμιο, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι ήθελαν να αποφύγουν την ευθύνη για τη σοβαρότητα του τραυματισμού της, ειδικά στην περίπτωση που δεν θα επιζούσε».
Από τους πολλαπλούς τραυματισμούς της στο κεφάλι, τον αυχένα, την πλάτη και την κοιλιακή χώρα η κοπέλα υπέστη κάταγμα κρανίου, εσωτερική αιμορραγία και μόνιμες βλάβες στο έσω αυτί. Επίσης, τοποθετήθηκαν ράμματα στο μέρος του κεφαλιού όπου δέχτηκε το αρχικό χτύπημα από τους αστυνομικούς με κάποιο «αμβλύ αντικείμενο», όπως το χαρακτήρισαν οι χειρουργοί του νοσοκομείου, η πρόσκρουση του οποίου την κατέστησε ακαριαίως αναίσθητη.
Για την υπόθεση διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση από την… Ασφάλεια και ΕΔΕ από την Τροχαία Αττικής.

Πηγή

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Μήνυσε τους νταήδες της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ at Καθημερινή Τρέλα.

meta