Θ. Πάγκαλος – όλοι μαζί είμαστε (αλλά χώρια τρώμε)

21 Σεπτεμβρίου, 2010 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θ. Πάγκαλος – όλοι μαζί είμαστε (αλλά χώρια τρώμε)

Τι είπε πάλι ο άνθρωπος. Μετά από τις κοτσάνες που δήλωνε, μαζί με τον άλλο τον Γκεμπελίσκο του ΛΑΟΣ, με κορώνες ότι θα παραιτηθεί από την πολιτική ζωή του τόπου αν έχει άδικο (που είχε τελικά). Συγκεκριμένα είχε πει (αντιγράφω από το pangalos.gr):

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η ιστορία της αγοραπωλησίας της «Γερμανός». Το ΚΚΕ έχει πει σε κάθε τόνο ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Γιατί επιμένετε;

Δεν το υποστηρίζω μόνο εγώ. Το ξέρει όλη η Αθήνα, όλη η αγορά, όλη η πιάτσα κι όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος. Είμαι έτοιμος να δεχτώ να μηνυθώ από το ΚΚΕ και να εγκαταλείψω τη βουλευτική μου ασυλία, να ζητήσω από τη Βουλή να την άρει και να πάμε στα δικαστήρια γι’ αυτήν την υπόθεση.”

Αν η έρευνα γίνει και αποδειχθεί ότι ποτέ δεν επένδυσε το ΚΚΕ έμμεσα ή άμεσα στον «Γερμανό», τότε θα ζητήσω συγγνώμη από το ΚΚΕ και θα φύγω από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυθωρεί και κατησχυμένος.

Φυσικά όταν ο τότε υπουργός επικοινωνιών Βερελής δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, στην επιτροπή της Siemenes, ο γνωστός Θοδωρής έκανε την πάπια όπως και κάνει ακόμα.

Σήμερα λοιπόν, σε νέες μεγάλες δόξες, ο δεν-γαμ*σαι-πρωί-πρωί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε νέες βαρυσήμαντες δηλώσεις. Ακούσατε ακούσατε:

Η απάντηση στο ερώτημα που θέτουν οι πολίτες -υποστήριξε ο κ. Πάγκαλος- που τα φάγατε τα λεφτά είναι αυτή: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε όλοι μαζί.

Once a Pangalos, always a Pangalos.

Edit:

Ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα:

Ηταν αναμενόμενο. Το μόνο που απομένει πλέον είναι -αυτό που πλαγίως έτσι κι αλλιώς μας το λένε κάθε μέρα – να μας το πούνε και κατάμουτρα: “Είστε μ…”!

“Ολοι μαζί τα φάγαμε”! Αυτή είναι, τώρα, η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης. Διά στόματος Πάγκαλου. Αλλά, τότε, γιατί προεκλογικά ο Παπανδρέου είχε κάνει σλόγκαν εκείνο το “πού πήγαν τα λεφτά;”. Δεν τον είχε ενημερώσει ο στενότερος συνεργάτης του, ο αντιπρόεδρός του, ότι “όλοι μαζί τα φάγαμε”;…

Μάθετε, λοιπόν, ότι η “πτώχευση”, η “χρεοκοπία”, η “εντατική”, ο “Τιτανικός” προήλθαν επειδή οι καλοκάγαθοι ταγοί του Εθνους, καλόψυχοι και συναισθηματικοί καθώς είναι, ενέδιδαν στις απαιτήσεις του ανεπρόκοπου λαού και τον “διόριζαν” στο Δημόσιο!

Τι διαφορετικό έκανε ο τσιφλικάς, που ενώ γέμιζε την κοιλιά του με το αίμα των κολίγων, κραδαίνοντας την εξουσία του βούρδουλα και του κνούτου, γύριζε στους “χωριάτες” και έλεγε απαιτώντας να τον προσκυνήσουν: “Εγώ σας ταΐζω”! Πράγματι, πρόκειται για μια πρωτοφανή ιστορία αθλιότητας. Ετσι την αποκάλεσε ο Πάγκαλος: “Αθλιότητα”. Μόνο που πρόκειται για τη δική τους, την ολόδική τους πολιτική και προσωπική αθλιότητα. Οι “κοτζαμπάσηδες” του δημόσιου βίου, οι εκμαυλιστές συνειδήσεων, οι “τζουμπέδες” της ρουσφετοκρατίας, τα κόμματα της εξαγοράς ψηφοφόρων και της κατασκευής εκλογικής πελατείας, είναι τα… θύματα!

Τους πήρε στο λαιμό του ο λαός! “Φταίει” ο λαός του 1 εκατομμυρίου ανέργων. “Φταίει”ο λαός των 2,5 εκατομμυρίων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. “Φταίει” ο λαός του 1 εκατομμυρίου συνταξιούχων που ζουν με 600 ευρώ και κάτω. “Φταίει” ο λαός με το 50% των ιδιωτικών υπαλλήλων να αμείβεται με κάτω από 1.011 ευρώ. “Φταίει” ο λαός της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων – δασκάλων και καθηγητών (που λείπουν κατά χιλιάδες από τα σχολεία), των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών (που λείπουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα νοσοκομεία), που ζουν με “τρεις κι εξήντα”. “Φταίει” ο λαός των 11 εκατομμυρίων, γιατί oι 500.000 από αυτούς (το χαμηλότερο κατ’ αναλογία πληθυσμού ποσοστό στην ΕΕ) διορίστηκαν στο Δημόσιο και οι κρατούντες, αυτοί που “τους διόρισαν”, οι ίδιοι που επιχειρούν να χτίσουν πάνω στο δικαίωμα για δουλειά τους κομματικούς τους στρατούς, οι ίδιοι που αναφωνούσαν “εσείς είστε το κράτος”, έρχονται σήμερα και ισχυρίζονται: “Ολοι μαζί τα φάγαμε”!

Ας το μάθει ο ελληνικός λαός. Ας το μάθουν πρώτοι απ’ όλους οι χτεσινοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί που τους κόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που τους έχουν πεθάνει στους φόρους:

* Τα 28 δισ., τα επόμενα 15 δισ., τα μεθεπόμενα 10 δισ. και τα τελευταία 25 δισ. προς τους τραπεζίτες … “όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα 100 δισ. καθαρά κέρδη την τελευταία δεκαετία που ενθυλάκωσαν 300 οικογένειες από το Χρηματιστήριο …”όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα 500 δισ. που διακινούνται ετησίως από βιομήχανους και εφοπλιστές στις “οφ σορ” …”όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα ομόλογα… “όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα λεηλατημένα από τη Σοφοκλέους… “όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα κτηματολόγια…”όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα φέσια της Ολυμπιάδας…”όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα “μαύρα” της “Ζήμενς”…”όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα μυστικά κονδύλια και τις χορηγίες του υπουργείου Εξωτερικών προς τους εκλεκτούς των ΜΚΟ…”όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα λεφτά για τα “υποβρύχια που γέρνουν”…”όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα “χαβιάρια” της ξιπασιάς πάνω στα “κότερα”…”όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα κλεμμένα από τους “συντρόφους που πλουτίσανε” και από τους “συντρόφους που ενέδωσαν στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας”… “όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα “απροσδιόριστα βάρη για τον προϋπολογισμό” που (όπως οι ίδιοι αναφέρουν στις αιτιολογικές εκθέσεις τους) συνιστούν οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές υπέρ πλουτοκρατών…”όλοι μαζί τα φάγαμε”!
* Τα λύτρα υπέρ εργολάβων στις εθνικές και λοιπές οδούς…”όλοι μαζί τα φάγαμε”!

Η αλήθεια είναι τούτη: Οσο ισχύει ότι “όλοι μαζί”… παραδώσαμε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, άλλο τόσο ισχύει ότι “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Οσο ισχύει ότι “όλοι μαζί”
υπογράψαμε υπέρ των “νομίμων και ζωτικών συμφερόντων” της Τουρκίας στο Αιγαίο, άλλο τόσο ισχύει ότι “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Οσο ισχύει ότι “όλοι μαζί” αναφωνούσαμε το βράδυ των Ιμίων εκείνο το “ευχαριστούμε τις ΗΠΑ”, άλλο τόσο ισχύει ότι “όλοι μαζί τα φάγαμε”.

Η αλήθεια είναι τούτη: Τα 600 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι τράπεζες, τα 700 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι εν Ελλάδι πολυεθνικές και μονοπώλια, τα 450 δισ. που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε τόκους την τελευταία δεκαετία υπέρ ντόπιων και ξένων “τοκογλύφων” δανειστών, τα 60 δισ. “ρευστό” που διαθέτουν οι 4.000 Ελληνες πλουτοκράτες με “private banking” λογαριασμούς, είναι από μόνα τους ασφαλή στοιχεία για να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια ποιοι “τα φάγανε” και ποιοι συνεχίζουν να “τα τρώνε”.

Οσο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αντιπρόεδρό της, τον Πάγκαλο, εφόσον όπως έχει δηλώσει για τον εαυτό του “δεν είμαι δημαγωγός, δεν είμαι λαοπλάνος, δεν είμαι ένας ξεφτιλισμένος πολιτικάντη”, δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Θ. Πάγκαλος – όλοι μαζί είμαστε (αλλά χώρια τρώμε) at Καθημερινή Τρέλα.

meta