Κυβέρνηση «σοσιαλιστική» και «εθνικά κυρίαρχη»!

2 Ιουνίου, 2010 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κυβέρνηση «σοσιαλιστική» και «εθνικά κυρίαρχη»!

Ένα ενδιαφέρον κείμενο που έπεσε στα χέρια μου σήμερα. Ναι, οκ, οι Ισραηλινοί έκαναν επίθεση σε ελληνικό και τούρκικο έδαφος καταλαμβάνοντάς το και σκοτώνοντας κόσμο (για όποιον δεν γνωρίζει, ένα καράβι σε διεθνή ύδατα είναι εθνικό έδαφος της χώρας της οποίας τη σημαία φέρει). Φυσικά ανέφεραν ότι ήταν σε αυτοάμυνα, γιατί ως γνωστό όταν κάποιος βλέπει απόβαση κομάντος στη χώρα του πρέπει να στήνει και κώλο. Φυσικά ανέφεραν ότι δεν περίμεναν αντίδραση, και για αυτό ακριβώς τον λόγο άνοιξαν πυρ κατευθείαν πάνω στα πλοία πριν την απόβαση και είχαν κανονικά πυρά και οπλισμένα όπλα κατά την απόβαση.

Και έστω ότι βγάζουμε το συμπέρασμα ότι οι Ισραηλινοί είναι κακοί άνθρωποι ή όπως αλλιώς θέλετε να τους πούμε.

Οι Τούρκοι, που είχαν τα 3 από τα 5 πλοία, έδειξαν κοχόνες και έβγαλαν τις αντίστοιχες ανακοινώσεις, και το θέμα θα έχει και συνέχεια.

Εμείς τι κάναμε που είχαμε τα άλλα 2 από τα 5 πλοία της νυοπομπής;

Απολαύστε:

Παρατήρηση πρώτη: Επί τρεις ώρες – το μαρτυρούν οι ναυτικοί των ελληνικών πλοίων που συμμετείχαν στην νηοπομπή αλληλεγγύης – εκλιπαρούσαν για οδηγίες από το υπουργείο Ναυτιλίας:

«Οι Ισραηλινοί μας ζητούν να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο, τι να κάνουμε;»,

ήταν η κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση. Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που, την ίδια στιγμή, έκανε κοινά αεροπορικά γυμνάσια με το Ισραήλ. Πρόσφερε την ελληνική επικράτεια ως πεδίο βολής για να εκπαιδεύονται οι «πειρατές» του Τελ Αβίβ, που εκείνη τη στιγμή έκαναν ρεσάλτο στα ελληνικά πλοία!

Οι ναυτικοί, μάταια, προσπαθούσαν. «Σιγή ασυρμάτου» από την άλλη άκρη της γραμμής! Απάντηση δεν πήραν ποτέ!

Ελληνικά πλοία, στα διεθνή ύδατα – ελληνικό έδαφος, δηλαδή – καταλήφθηκαν και καταπατήθηκαν! Και η κυβέρνηση τι έκανε; Αφού η «εισβολή» στο ελληνικό έδαφος συνετελέστη, το πρωί, όταν πια η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί, η κυβέρνηση των Ιμίων, της Μαδρίτης και του Οτσαλάν κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών και του ζήτησε «διευκρινήσεις»! Παρακάλεσε να τις δοθούν …λεπτομέρειες για το πώς το έκαναν! Για το πώς ακριβώς, δηλαδή, καταλήφθηκε ελληνικό έδαφος!

Είναι προφανές: Η κυβερνητική αντίδραση σε όσα έλαβαν χώρα στη Γάζα ήταν μια ακόμα «μάχη». Του αυτού είδους με τις υπόλοιπες «μάχες», εκείνες που δίνει η κυβέρνηση στα τραπεζώματά της με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για την ανάκτηση της …«περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας»!

*

Παρατήρηση δεύτερη: Ο Ντομινίκ Στρος Καν του ΔΝΤ είναι «σοσιαλιστής». Ο παλιός μας γνώριμος, ο Αλμούνια, είναι «σοσιαλιστής». Ο Εχουντ Μπάρακ, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ που είχε το πρόσταγμα του χτεσινού εγκλήματος, επίσης είναι «σοσιαλιστής». Αυτός είναι και υψηλόβαθμος, μάλιστα. Για να καταλάβετε, έχει φτάσει μέχρι τη θέση του αντιπροέδρου της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς». Και όταν λέμε αντιπρόεδρος, τούτο μεταξύ άλλων σημαίνει ότι διατελεί εκ των βασικών συνεργατών του προέδρου της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Είναι, δε, πασίγνωστο: Πρόεδρος της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», ο πρόεδρος δηλαδή όσων αναφέρθηκαν, μαζί και του εγκληματία – αντιπροέδρου του, του Εχουντ Μπάρακ, είναι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου…

Θα δανειστώ τη φράση του φίλου Zaphod μαζί με την εικόνα του φίλου Ellinaki:

“…γιατι μπορεί οι ίδιοι οι Ισραηλινοί να ξέχασαν μερικά πράγματα ή να τα βλέπουν τελειώς μα τελειως μανιχαϊστικά αλλά οι υπόλοιποι σε μερικές πρακτικές ΔΕΝ βλέπουμε διαφορές…”

και από το ellinaki μία φράση για να προλάβω αντιδράσεις και εδώ:

“…τα γνωστά «ευαίσθητα ζητήματα» του συγκεκριμένου συμβολισμού στη συγκεκριμένη σημαία… Οι πράξεις και τα γεγονότα καθιστούν μία έννοια ή έναν συμβολισμό ευαίσθητο. Όχι κάποια τυποποιημένη, και αραχνιασμένη κοινωνική αντίληψη που απλά έχει διαιωνιστεί με το πέρασμα του χρόνου. Το καθεστώς το οποίο δημιουργήθηκε μετά από ευαισθησία της διεθνούς κοινότητας για τα φριχτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού του είναι αυτό στο οποίο καταλογίζονται οι ευθύνες, όχι μόνο του σημερινού εγκλήματος αλλά και των συνεχών εγκλημάτων των τελευταίων 50 ετών. Όχι ο λαός του. Αν και λογικό είναι για κάποιον να συλλογιστεί ότι όλα τα καθεστώτα δημιουργούνται υπό τις επευφημίες, την ψήφο και την ανοχή των λαών τους, εγώ προσωπικά βάλω εναντίον του άμεσα υπεύθυνου για το σημερινό έγκλημα….”

Οταν ο Γκαίρινγκ, υπαρχηγός του Χίτλερ και επικεφαλής της Γκεστάπο, ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου των Εσωτερικών στην κυβέρνηση των ναζί, απευθυνόμενος στην αστυνομία του Ντόρτμουντ, δήλωσε:

«Δύο είδη νόμου ξέρω, γιατί ξέρω και δύο είδη ανθρώπων: αυτούς που είναι με το μέρος μας και αυτούς που είναι εναντίον μας»!

Αυτός ο «νόμος», ο «νόμος» του «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», ο «νόμος» των ναζί, έγινε παγκόσμιος νόμος της «νέας τάξης πραγμάτων» στο λυκαυγές του 21ου αιώνα, τον βαφτισμένο από τα γεράκια της Ουάσιγκτον και ως «νέος αμερικανικός αιώνας»…Ο «νόμος» που εφαρμόζει σήμερα το Ισραήλ, αυτή η ιστορική παραφροσύνη που αναβιώνει εφτά ολόκληρες δεκαετίες μετά το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης, αυτή η ύβρις κατά του Ανθρώπου, αποτελεί μετουσίωση του χιτλερικού δόγματος:

«Εφόσον σε παρακολουθώ είσαι ύποπτος, εφόσον σε εκτελώ είσαι ένοχος, εφόσον σε βομβαρδίζω είσαι τρομοκράτης»!

Η «λογική» του φασισμού στην ισραηλινή εκδοχή λέει:

Δεν είναι ο Εχουντ Μπάρακ ο δολοφόνος. Δεν φταίει αυτός. Φταίνε τα… θύματά τους, φταίνε οι εκτελεσμένοι, φταίνε οι δολοφονημένοι! Και φταίνε γιατί είναι Παλαιστίνιοι, γιατί είναι Λιβανέζοι, γιατί είναι Σύροι, γιατί είναι άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου που υπέπεσαν στο «έγκλημα» να μη συμφωνούν με το Ισραήλ.

Ο ίδιος φασισμός, πριν 70 χρόνια έλεγε:

«Ο Χίτλερ δεν ήταν αντισημίτης. Απλώς, εκείνοι έκαναν το “λάθος” να είναι Εβραίοι»!

Κατά την ορολογία της περίφημης «διεθνούς κοινότητας», η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ δεν είναι έγκλημα. Δεν είναι δολοφονία. Δεν είναι βαρβαρότητα. Κατά την ορολογία του ΟΗΕ, πρόκειται απλώς για μια …«υπερβολή»! Ετσι αποκαλούσαν το προς διετίας μακελειό στη Γάζα. Για «υπερβολή» μίλησαν και χτες… Η εκτέλεση παιδιών και γυναικών, το θανατικό για χιλιάδες αμάχους Παλαιστίνιους δεν είναι χιτλερική τακτική, δεν είναι ναζισμός, δεν είναι φρικαλέος ιμπεριαλισμός. Κατά την ΕΕ πρόκειται απλώς για μια …«δυσανάλογη» πράξη! Ετσι περιέγραφαν οι Ευρωπαίοι το ολοκαύτωμα της Γάζας, της Ράφα, του Λιβάνου, αυτά επανέλαβαν και χτες… Η πολεμική μηχανή του Ισραήλ ξεκληρίζει λαούς, εξοντώνει πολίτες όλου του κόσμου με μοναδική «κατηγορία» την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους. Κι αυτοί, οι μεγάλες Δυνάμεις, οι διεθνείς οργανισμοί του «νεοταξίτικου» γκανγκστερισμού, η «παλιά» και η «νέα» Ευρώπη, ο παλιός και ο «Νέος Κόσμος» της ιμπεριαλιστικής παλιανθρωπιάς, παίζουν με τις λέξεις.

Εμείς δε θα παίξουμε. Οι σφαγείς του κράτους του Ισραήλ, μαζί με εκείνους που κάνουν πλάτες στους σφαγείς, είναι «απλώς» ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. Δεσπόζουσα θέση μεταξύ των καθαρμάτων έχουν οι εκάστοτε εκπρόσωποι της «ηγέτιδας δύναμης» του «ελεύθερου κόσμου». Είναι αυτοί – οι των ΗΠΑ – που έχουν εμποδίσει στον ΟΗΕ πάνω από 50 φορές ακόμα και την έκδοση τυπικών ψηφισμάτων συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης.

Είναι αυτοί που διά στόματος του υποψηφίου για την προεδρία του Λευκού Οίκου δήλωναν:

«Το Ισραήλ αποτελεί ένα “θαύμα” που συνέβη στη Μέση Ανατολή (…). Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες, όχι μόνο ως Αμερικανοί, αλλά επίσης και ως πολίτες του κόσμου για τις υπηρεσίες σας»…

(Μπάρακ Ομπάμα, δηλώσεις από την Ιερουσαλήμ, 23/7/2008).

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Κυβέρνηση «σοσιαλιστική» και «εθνικά κυρίαρχη»! at Καθημερινή Τρέλα.

meta