Με τις υγείες μας…

30 Απριλίου, 2010 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με τις υγείες μας…

Καλώς τα δεχτήκαμε τα καλά μαντάταααα.

Λύθηκε επιτέλους και το μυστήριο του τί εννοούσε ο Γιωργάκης όταν έλεγε ότι θα μας κάνει Δανία του νότου. Εννοούσε βασικά 2 πράγματα:

-Ότι θα μας αλλάξει το όνομα από Ελλάδα σε Δανεία (όπως Δανία)

-Ότι θα μας ανεβάσει το ΦΠΑ στο 25% (γιατί τόσο έχει η Δανία από το 1992).

Εμ βρε Γιωργάκη δεν μας το έλεγες απο την αρχή γιατί εμείς άλλα είχαμε καταλάβει. Αλλά τι λέω, αφού αυτά ακριβώς είχαμε καταλάβει μιας και ο μουστακοφόρος και ολιγότριχος “ηγέτης” υπήρξε προτοκλασσάτο στέλεχος των κυβερνήσεων που έκαναν την μεγάλη μάσα και ξεκίνησαν το τελευταίο κύμα που σκάει τώρα στα κεφάλια μας παρέα με τον “μακροβιότερο”. Όποιος μπούφος νόμιζε ότι θα κάνει κάτι άλλο όταν έλεγε ότι “Τα λεφτά υπάρχουν” και πήγε και τον ψήφισε, να παρουσιαστεί για μαζικό φούντο στον Πειραιά. Και όχι τίποτα άλλο, αυτός μαλάκας ήταν, όπως και ο άλλος μαλάκας ήταν που πίστεψε ότι ο χοντρός θα άφηνε το playstation και θα έπιανε τη χώρα να την κάνω, ξέρω γω, Νορβηγία του νότου ή καμία τέτοια αηδία. Αλλά και οι δύο παραπάνω παπάρες μας πήραν εμάς τους υπόλοιπους στο λαιμό τους.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=WmPm1vb8q1c 400 300]

Και μεις που νομίζαμε ότι μεγαλύτερος καραγκιοζάκος από τον χοντρό θα κάνει καιρό να εμφανιστεί. Θαυμάστε! Μεταβολή και … καλαματιανό!

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=W6n_UexpXZQ 400 300]

Και για να μην πιάσω τους υπόλοιπους που νοιώθουν και ενοχές και τύψεις για την κατάσταση. Υπάρχει πραγματικά κόσμος που νομίζει οτι επειδή ο περιπτεράς δεν του έκοβε απόδειξη τόσα χρόνια όταν αγόραζε τσιγάρα και τσίχλες, φταίει που μπάταρε η χώρα. Μακριά νυχτωμένοι και αυτοί φυσικά, με μηδενική ικανότητα προφανώς σύγκρισης αριθμών για να μπορέσουν να συγκρίνουν τα αθροίσματα των φοροδιαφυγών δισεκατομμυρίων ευρώ των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρήσεων με τα περίπτερα και το φούρνο της γειτονιάς. Άλλη βλακεία πάλι αυτή, να σε βιάζουν και να σου λένε ότι εσύ φταις κιολας! Και κερατάς και δαρμένος δηλαδή. Ε λοιπόν την ήξερα την βλακεία του έλληνα, αλλά είχα και κάποιες επιφυλάξεις. Ε τώρα μου έφυγαν και αυτές. Μιλάμε για ναδίρ.

Το παρακάτω κείμενο είναι της Γιώτας Ηλιού:

«Τίποτα δεν είναι τσάμπα» σ αυτή τη ζωή και μάλιστα όταν έχεις να κάνεις με δοσατζήδες και τοκογλύφους. Η μείωση μισθών και η ελαχιστοποίηση των υπαλλήλων των Δημόσιων φορέων, είναι μια «εύλογη» εξέλιξη, όταν θα έρθουν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες να αγοράσουν τους καταχρεωμένους οργανισμούς…

Το κόστος όλων αυτών των κινήσεων:

  • απολύσεων
  • αποζημιώσεων
  • ανεργίας
  • υποτίμηση της ζωής και της δράσης μας
  • διάχυση φόβου σε έναν ολόκληρο λαό

θα το επωμιστούμε εμείς τώρα, για να «απολαύσουν» τα δεδομένα που τώρα συμφωνούν στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης των πιστωτών μας, οι «μεγάλοι»

Γιατί ας μην γελιόμαστε, ο μηχανισμός δεν σώζει την ελληνική οικονομία. Κατοχυρώνει του πιστωτές μας, στο ότι θα πάρουν και μάλιστα έγκαιρα τα χρήματά τους.

Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει έρμαιο των διαθέσεων αυτών που μας δανείζουν… ούτε που μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα χρόνια.

Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Όσα χρειαζόμαστε ετησίως, για αποπληρώσουμε τους τόκους και τα δάνειά μας, αλλά και για επιβιώσουμε, δεν φτάνουν. Η συνέχιση του δανεισμού, είναι αυτονόητη…

Θα σας θυμίσω τη δράση του κ. John Perkins, στέλεχος της CIA, οικονομικός εκτελεστής και συγγραφέας του βιβλίου: «Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή».

John Perkins: « Ο πιο κοινός τρόπος να δράσουμε, είναι να εντοπίσουμε μία χώρα που διαθέτει πόρους, όπως πετρέλαιο και μετά θα κανονίσουμε ένα τεράστιο δάνειο για τη χώρα αυτή, από την παγκόσμια τράπεζα ή έναν από τους αδερφούς οργανισμούς ( ΔΝΤ). Αλλά τα χρήματα ποτέ δεν πάνε στην πραγματικότητα στη χώρα αυτή . Πηγαίνουν σε μεγάλες εταιρείες για να χτίσουν έργα υποδομής σ αυτήν τη χώρα. Εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, βιομηχανικά πάρκα, λιμάνια.
Πραγματικό κέρδος έχουν οι λίγοι και πλούσιοι. Και φυσικά οι εταιρείες μας.
Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν την πλειοψηφία των ανθρώπων. Εντούτοις, αυτοί οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα υπομένουν και κρατάνε το τεράστιο χρέος.
Το χρέος είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να εξοφληθεί. Και αυτό είναι μέρος του σχεδίου. Δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν. Και εμείς οι οικονομικοί εκτελεστές πάμε πίσω και τους λέμε: Μας οφείλετε πολλά λεφτά και δεν μπορείτε να πληρώσετε το χρέος σας. Οπότε, πουλήστε το πετρέλαιό σας πολύ φθηνά στις δικές μας εταιρείες. Επιτρέψτε μας να χτίσουμε στρατιωτική βάση στη χώρα σας ή στείλτε στρατεύματα για να υποστηρίξουν τα δικά μας. Όπως στο Ιράκ, ή ψηφίστε υπέρ μας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών ή ιδιωτικοποιήστε την εταιρεία ύδρευσης και ηλεκτρισμού και πουλήστε σε δικές μας εταιρείες.
Είναι τυπικός ο τρόπος που λειτουργεί το ΔΝΤ και η παγκόσμια Τράπεζα. Χρεώνουν μία χώρα και το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Και μετά προσφέρονται να αναχρηματοδοτήσουν αυτό το χρέος και να πληρωθούν με περισσότερο τόκο. Και εσύ απαιτείς αυτό το αντάλλαγμα που αποκαλείς «εξάρτηση» ή «καλή διακυβέρνηση», το οποίο βασικά σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουλήσουν τους πόρους τους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά συστήματα μερικές φορές τα ποινικά τους συστήματα, τα ασφαλιστικά τους συστήματα σε ξένες εταιρείες».
Τι ζητούν και όπως φαίνεται θα πάρουν:

-Περικοπή 13ου και 14ου μισθού τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα
-Περαιτέρω περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο
-Αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 ή και 4 μονάδες
-Νέα αύξηση φόρων σε καυσιμα, ποτά, τσιγάρα
-Κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων
-Τριετές πάγωμα συλλογικών συμβάσεων
-Κατάργηση διαιτησίας
-Απελευθέρωση του ορίου απολύσεων
-Αμεση εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο
-Κατάργηση των θέσεων στους οργανισμούς που θα συγχωνευθούν ή καταργηθούν, που σημαίνει απολύσεις και μονίμων.
(τέλος clopy-paste)
Ας δούμε όμως και μερικές επιλογές. Όπως έγραψα και σε προηγούμενo post επιλογές υπάρχουν.  Ας δούμε (ξανά) κάποιες απο αυτές:
-Ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης και οι παρέες τους πάνε φυλακή ισόβια για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Εϊτε αυτό λέγεται δώρα σε μονές, είτε σακούλες με λεφτά που πηγαινοέρχονται για ανάθεση έργων, είτε αυτό λέγεται χάρισμα δημοσίων εκτάσεων σε ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Ταυτόχρονα δηλώνουμε σαν χώρα ότι το χρέος δημιουργήθηκε από διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Αυτόματα και σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία η χώρα δεν υποχρεούται να πληρώσει το χρεός.
-Χρεωκοπία. Πιστέψτε με, όλο το τραπεζικό σύστημα στο εξωτερικό τρέμει πιο πολύ με αυτή την προοπτική από τους έλληνες. Γιατί; Είναι απλό. Ως γνωστό το τραπεζικό σύστημα είναι ένα καραγκιοζ μπερντέ σύστημα που δεν δουλεύει κυρίως με χρήματα αλλά με δάνεια (αν και ως λιγότερο γνωστό χρήματα και δάνεια είναι το ένα και το αυτό). Τα δάνεια λοιπόν μεταπωλούνται και γίνονται παζάρια από εδώ και από εκεί σαν χρηματικές μονάδες. Παζαρεύονται στα χρηματιστήρια και κόβονται σε κομματάκια και μοιράζονται από εδώ και από εκεί. Αν η χώρα δηλώσει ότι αδυνατεί να πληρώσει και χρεωκοπήσει αυτόματα δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει κανέναν. Ουσιαστικά διαλύει την οικονομία της και ξεκινά να χτίζει μία καινούρια από το μηδέν, χωρίς όμως κανένα χρέος. Για λίγα χρόνια είναι φυσικά δύσκολα αλλά τώρα δεν θα είναι έτσι όπως πάμε; Άσε που μας δίνει και τη δυνατότητα να χτίσουμε μία Ελλάδα χωρίς χρέος και με δυνατή οικονομία έστω για τα παιδιά μας. Αλλά ακόμα και αν τελικά δεν χρεωκοπήσουμε, τεμενάδες θα μας κάνουν, μέχρι και άτοκες δόσεις προβλέπω για να μην χάσουν έστω και μέρος του χρέους μας (λές να μας φτιάξουν και κάνα άρθρο 44 αλά ΑΕΚ να υπαχθούμε; πιθανό, αν τους θέσουμε το δίλημα: θές το 20% αυτών που σου χρωστάω ή τίποτα;)
Ας δούμε τέλος και τις προοπτικές της επιλογής που παίρνεται τώρα από τους “γνωρίζοντες”. Για αρχή η χώρα (έτσι γενικά) θα πάρει 120δις Ευρώ. Από τη στιγμή που οι έλληνες θα πάρουν τα @@ τους μιας και θα χάσουν τεράστιο κομμάτι της αγοραστικής τους δύναμης που ήταν ούτως ή άλλως βασικά αστεία σε σχέση με του μέσου ευρωπαίου (και όταν λέω οι έλληνες εννοώ προφανώς το μέσο έλληνα εργαζόμενο) προφανώς τα λεφτά αυτά θα πάνε κάπου αλλού. Ένα μικρό ποσό θα πάει σε συντάξεις που ξαφνικά δεν έχουμε σάλιο να πληρώσουμε (πακέτα για να βοηθήσουμε τις κακόμοιρες τις τράπεζες βρήκαμε, πακέτα για ολυμπιακούς βρήκαμε, πακέτο για να πάρουμε εκατομύρια άχρηστα εμβόλια βρήκαμε, πακέτο για κάθε παπαριά που τους κατέβηκε στην ξερή τους την κεφάλα πάλι βρήκαμε – λεφτά για ένα μήνα συντάξεων της πείνας ΔΕΝ βρήκαμε).
Τα υπόλοιπα;
Σας το αφήνω για κουίζ, με πιθανές απαντήσεις:
-Θα πάνε σε μεγάλες εταιρίες ως “μπόνους” για να δώσουν θέσεις εργασίας (τις οποίες μετά θα ξανακόψουν)
-Θα πάνε στις τράπεζες για να ανακάμψει η ελεύθερη αγορά, το τραπεζικό σύστημα και να ξαναχάσουν την χαμένη τους πιστοληπτική ικανότητα (ρε τι μάθαμε τις τελευταίες μέρες – και έλεγα γιατί δεν μπορούσα να κοιμηθώ χτες το βράδι)
-Θα μοιραστούν στον κόσμο όπως μοίραζε ο Τζόκερ τα λεφτά στο πρώτο Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον.
Και πως θα πάρουμε μία τέτοια απόφαση σημαντικότητη για την καθημερινότητα, τη χώρα μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών-εγγονιών-δισέγγονών μας;
Μα φυσικά όπως επιτάσσει η “δημοκρατία” που έχουμε!
Με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
Δεν σας έπεισα ακόμα; Ε τότε διαβάστε και αυτό να μου πειτε με ποιον είστε τελικά!

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Με τις υγείες μας… at .

meta