Κάποιος να φέρει ένα ξεσκονιστήρι!

16 Απριλίου, 2010 § 1 comment

Πολύ σκόνη ρε παιδί μου! Έσκασε ένα μικρό ηφαιστειάκι στην άλλη άκρη της Ευρώπης, στην Ισλανδία ντε, και πνίγηκε η μισή Ευρώπη στην σκόνη. Σήμερα, καμία πτήση δεν πραγματοποιείται από και προς Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Σλοβακία και Ελβετία. Το παρακάτω screenshot είναι χαρακτηριστικό νομίζω (από το site του αεροδρομίου της Γενεύης):

Μερικώς έχει κλείσει ο εναέριος χώρος σε: Αυστρία, Γαλλία (δεν εκτελούνται πτήσεις στα βόρεια της χώρας), Γερμανία (κλειστά τα περισσότερα αεροδρόμια), Νορβηγία (περιορισμένες πτήσεις στο βορρά), Πολωνία και Βρετανία (σχεδόν ολική διακοπή πτήσεων). Περίπου το 60% των πτήσεων στην Ευρώπη και πάνω από τις μισές υπερατλαντικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Για την Παρασκευή έχει υπολογιστεί ότι θα πραγματοποιηθούν 12.000 με 13.000 πτήσεις στον εναέριο χώρο της Ευρώπης, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται 29.500 πτήσεις ημερησίως. Την Πέμπτη εκτελέστηκαν 20,334 πτήσεις.

Με την ηφαιστειακή έκρηξη στην Ισλανδία να έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη διακοπή στις ευρωπαϊκές πτήσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ειδικοί ανατρέχουν σε προηγούμενα περιστατικά για να εξηγήσουν πώς η τέφρα μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τα αεροσκάφη αλλά και τον καιρό, τα χρώματα του ουρανού, πιθανώς και την ανθρώπινη υγεία.

Και αν όλα αυτά έγιναν με το μικρό ηφαίστειο, τι θα γίνει αν σκάσει και το μεγαλύτερο που είναι δίπλα; Χάος!

§ One Response to Κάποιος να φέρει ένα ξεσκονιστήρι!

  • Ο/Η zaphod λέει:

    Φημες που θελουν τον Μητσοτάκη να επισκέφτεται πρόσφατα την Ισλανδία ελέγχονται ως κακεντρεχείς!

What's this?

You are currently reading Κάποιος να φέρει ένα ξεσκονιστήρι! at .

meta