Max Keiser και η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

1 Απριλίου, 2010 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Max Keiser και η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Σήμερα θα αντιγράψουμε την σεντονιάδα του φίλου Omadeon. Απλαύστε την άλλη πλευρά από αυτή που μας έχουν ταϊσει τα ελληνικά και ξένα media:

Ο κ. Max Keiser, διεθνούς φήμης οικονομικός αναλυτής με πολλέςσωστές προβλέψεις στο ενεργητικό του, μίλησε (στο Al Jazeera) για την Ελληνική κρίση, σε μία συνέντευξη – καταπέλτη.  Συναρμολόγησα ένα video όσων είπε, προσθέτοντας μετάφραση σε Ελληνικούς υπότιτλους. Η μετάφραση αυτή παρατίθεται και σαν κείμενο, πιο κάτω…

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk 400 300]

Max Keiser για την απαρχή της κρίσης στην Ελλάδα. Δείτε τον και ακούστετι γνώμη έχει για την Golden Sachs. Πρώτα όμως ακούστε τι έχουν να πουν τα “ελληνικά παλληκάρια” για τα μέτρα.

Μια μόνο φράση: Τ.Ι.Ν.Α (Τhere Is No Alternative!)

UPDATE: ΟΛΑ όσα είπε ο Max Keiser στο video, στα Ελληνικά:

UPDATE 2: Η Ροδιά στο ποστ της έκανε τον κόπο να μεταφέρει σε γραπτή μορφή και τη μετάφρασή μου του αρχικού τμήματος της συνέντευξης, ΠΡΙΝ μιλήσει ο Max Keiser). Ορίστε τα, λοιπόν:
AL Jazeera: Στη συζήτησή μας, καλεσμένοι είναι ο κ. Γιώργος Υφαντής, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών, απο Αθηνα επίσης, ο κ. Τζόν Σφακιανάκης, οικονομολόγος-επικεφαλής, γενικός διευθυντής της Τράπεζας Saudi Franzi, κι απο το Παρίσι θα μας μιλήσει ο οικονομικός αναλυτής κ. Max Keizer. Ευχαριστώ όλους σας που ήρθατε!

AL Jazeera: – κ. Υφαντή, προφανέστατα, χιλιάδες έλληνες θύμωσαν! Πόσοι είναι άραγε; Πόσο μαζική θεωρείτε την αντίθεση του ελληνικού λαού στα νέα μέτρα;

Υφαντης: – Εεε.. εχμ.. είναι δύσκολο να το προσδιορίσουμε αριθμητικά… Νομίζω όμως ότι η πλειονότητα των ελλήνων έχουν αντιληφθεί ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, τραγική.. και όλα αυτά τα χρόνια ζούσαμε σπαταλώντας περισσότερα από τα έσοδά μας και τώρα… (μπλα μπλα μπλα) [σημ. Omadeon: διάφορες… πολυλογίες εδώ παραλείφθηκαν, αλλά υπάρχουν στοπρωτότυπο αγγλικό video ΕΔΩ] …Πρέπει να μπει τάξη στο σπίτι μας!

AL Jazeera: – Λέτε, δηλαδή, ότι οι διαδηλώσεις δεν αντιπροσωπεύουν τη πλειονότητα; Ομως, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους! Είναι δίκαιο; Πολλοί έλληνες λένε «Γιατί να υποφέρουμε εμείς, αν δεν είμαστε εμείς η αιτία της Κρίσης;»

Υφαντης: – Ε, αυτό είναι η εύκολη λύση! Ενας τρόπος σκέψης που μας απαλλάσσει από τις δικές μας ευθύνες για όσα συνέβαιναν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς οι έλληνες ποτέ δεν πληρώναμε τους φόρους μας σωστά.. Κάναμε πρωταθλητισμό φοροδιαφυγής, ζητούσαμε τα πάντα από το κράτος, δαιμονοποιούσαμε τον ιδιωτικό τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία, οπότε, πραγματικά, δεν νομίζω ότι μερικές χιλιάδες που διαδηλώνουν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για μια σωστή ερμηνεία της καταστασης (μπλα μπλα μπλα)

AL Jazeera: – κ. Σφακιανάκη, εσείς θεωρείτε αυτές τις διαμαρτυρίες αντιπροσωπευτικές για την οργή του ελληνικού λαού; ..επειδή υποχρεώνεται ο λαός να “σφίξει το ζωνάρι” λόγω του χρέους;

Σφακιανάκης: – Καταρχήν, ευχαριστώ κι εγώ για την πρόσκληση. Θά’λεγα ότι οι διαδηλώσεις δεν ήταν αντιπροσωπευτικές, και θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο καλεσμένο σας!

[ σημ. Omadeon: εδώ παράλειψα κάποια άλλα -μάλλον βαρετά- λεχθέντα του Σφακιανάκη… που υπάρχουν στο πρωτότυπο βίντεο ΕΔΩ]

AL Jazeera: – Max Keizer, οι άλλοι δυο κύριοι είπαν για το ελληνικό πρόβλημα πως «Δεν υπάρχει άλλη λύση!»* Εσυ τι λες;
Λοιπόν, ας αφήσουμε τα… ούζα, κι ας πιάσουμε τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Το ποσοστό του Χρέους στο ΑΕΠ(=ακαθάριστο εθνικό προϊόν) (που σακατεύει την Ελλάδα) ήταν ΙΔΙΟ, σαν ποσοστό, το έτος 2000 !

– ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν είχε αποκαλυφθεί;

-Διότι η Goldman Sachs, σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνησή… απέκρυψε ΠΑΡΑ πολλά Δις. χρέους ! ΙΔΟΥ το πρόβλημα: Η ΣΥΝΕΡΓΙΑ τραπεζιτών (της Goldman Sachs και της Wall Street)…

…με την Ελληνική κυβέρνηση, για Χάλκευση Δεδομένων  !

Για να διορθώσει το πρόβλημα, η Ελλ. κυβέρνηση έστειλε πράκτορες, και έβαλε πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs, σαν…. επικεφαλής στην έρευνα ! Δηλαδή, πάσχουν από το… “Σύνδρομο της Στοκχόλμης” ! Πιάστηκαν ΟΜΗΡΟΙ διεφθαρμένων τραπεζιτών της WALL STREEΤ και… κατηγορούν τον εαυτό τους και αυτο-μαστιγώνονται… για τη διαφθορά άλλων (της WALL STREET) ! Ε, αυτή η κατάσταση, είναι εντελώς γελοία !

-ΔΥΟ Ελληνες αναλυτές μας είπαν πως “χρειάζονται κι άλλοι φόροι”, ή “να μειωθεί η διαφθορά”… αλλά η Goldman Sachs, που έδωσε τέτοιες συμβουλές, πλήρωσε φόρο πέρυσι, λιγότερο από 1 %  ! Δηλαδή για να πάρουν δωράκια τα golden boys της Goldman Sachs…

…ζητάτε από τον Ελληνικό λαό να πληρώσει κι άλλους φόρους ; Αποζημιώνεται από τη Goldman Sachs ο λαός σας, ή μήπως… έχει μετοχές της;

-Αυτό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ !

-Γιατί ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ τους συμπατριώτες σας;

Είναι ΨΕΜΑ το “δεν υπάρχει άλλη λύση”! Λύση μπορεί να είναι και η… ΕΞΕΓΕΡΣH ! Γιατί δεν πετάτε έξω την κυβέρνησή σας; Αφού είναι…  ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ !

(Αλ Τζαζίρα): Max Keizer, ξέρουμε ότι δεν θα γίνει εξαγορά του χρέους από άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε. Μήπως πρέπει να πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ ; -ή θα ήταν χειρότερα, έτσι ;

-ΣΙΓΑ μην πηδήξει απ’ το… τηγάνι στη φωτιά ! Αφού το ΔΝΤ… είναι η ίδια η Goldman Sachs ! Το ΔΝΤ, η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα, ΟΛΟΙ είναι ίδια κλίκα ! ΟΛΟΙ αυτοί έχουν στενή συνεργασία, που φάνηκε στην αρχή της Κρίσης, πριν 2 χρόνια. Οπως είπε κι ο Γουώρεν Μπάφετ, “Οταν φεύγει η παλίρροια, τότε βλέπεις ποιος… ΔΕΝ φορά μαγιώ” ! Τώρα, όσον αφορά την Κρίση Χρέους, στερεί τις δανειοληπτικές δυνατότητες εταιρειών – ή χωρών όπως Ελλάδα. Αλλά το ίδιο είναι και η Ισπανία και οι άλλες χώρες των “PIGS”…

…και η Ισλανδία, που στις 6 Μαρτίου ψήφισε να ΜΗΝ πληρώσει το χρέος της. (οι οικονομικοί τρομοκράτες της Wall Street είχαν κάνει παρόμοια ζημιά στην Ισλανδία)

– Οσον αφορά Γαλλία και Γερμανία, όμως… Η Γερμανία σε εξαγωγές είναι 2η διεθνώς! Αρα, δεν νοιάζεται για “πτώση του Ευρώ”, Αρα, χρησιμοποιεί την Ελλάδα, σαν εξιλαστήριο θύμα της ! Λέει “Ορίστε το κακό παιδί η Ελλάδα, που έβαλε το Ευρώ σε μπελάδες”… ή “πρέπει να συνετίσουμε την Ελλάδα”, αλλά οι ίδιοι ωφελούνται αφάνταστα… (αφού είναι εξαγωγικές χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν είναι…)

(Αλ Τζαζίρα):  Το θέμα είναι όμως… ΠΩΣ να  δικαιολογήσουν οι άλλες χώρες στους δικούς  τους λαούς, να πληρώσουν αυτοί την Ελλάδα!

Ε, μπορεί να μην κάνουν τίποτα, διότι ξέρουν ότι οι κερδοσκόποι έβαλαν ΣΤΟΧΟ το Ευρώ! Με λίγα λόγια, τα αρνητικά στοιχήματα κατά του Ευρώ, έχουν φτάσει σε ιστορικό ΖΕΝΙΘ ! Πάρα πολλά δισεκατομμύρια έχουν παιχτεί σαν στοίχημα, υπέρ της πτώσης του Ευρώ. Μεγάλος κερδισμένος θα γίνει η Γερμανία -που είναι μια τεράστια Αγορά Εξαγωγών! Ετσι -βασικά- ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την Ελλάδα. Οι φτωχοί Ελληνες χάνουν δουλειές και υφίστανται “μέτρα λιτότητας”. Τα μέτρα όμως, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμμία σχέση με ριζικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας! Οι Ελληνες είναι …λουκάνικα που ρίχνονται στο Τραπεζικό Εργοστάσιο της Wall Street ! Πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ μπίζνες της Goldman Sachs, στην Ελλάδα! Εσείς οι Ελληνες πρέπει να ΔΙΩΞΕΤΕ όλες τις εταιρείες της Wall Street, από τη χώρα σας ! Αν ΔΕΝ απαλλαγείτε απ’τους Οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας, θα χάνετε δουλειές, η ανεργία σας θα ανεβαίνει και το βιοτικό επίπεδό σας συνεχώς θα πέφτει ! Διότι… γίνατε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ. Δεν τό’ χετε καταλάβει;

-ΔΙΩΞΤΕ τους! Εκτός αν… σας αρέσει κιόλας! Μπορεί να… γουστάρετε να σας ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ τρομοκράτες! Μπορεί να’ ναι το… βίτσιο σας! (Μερικοί άνθρωποι ΕΙΝΑΙ σαδομαζοχιστές…) Αν όμως ΔΕΝ είστε έτσι, τότε ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από τους Οικονομικούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ στη χώρα σας!

_________________________

YouPayYourCrisis.blogspot.com

YOU PAY YOUR CRISIS

ΤΙ είναι το blogYOU PAY YOUR CRISIS;

1) Δεν είναι μόνο του… διεθνώς. Υπάρχει π.χ. το αντίστοιχο Αμερικανικό κίνημα“Make Wall Street Pay” που ξεκινάει κινητοποιήσεις (δείτε εδώ) τώρα -το Μάρτιο του 2010- κατά των μεγάλων τραπεζών:

Make Wall Street PayMake Wall Street Pay

2) Iδρύθηκε “ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άνιση πολιτική λιτότητας σε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ας πληρώσουν όσοι ευθύνονται για την κρίση και όχι οι απλοί χαμηλόμισθοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα” και “δεν αντιπροσωπεύει συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Φτιάχτηκε από ανθρώπους που ήδη είχαν σελίδες προβληματισμού στο διαδίκτυο με αφορμή τα σκληρά οικονομικά μέτρα” (όχι από μένα). Διαβάστε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από κάτω,  “ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ“:

Ο ΚΎΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ
η κυβέρνησις τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη
αλλά και με δική ΤΗΣ απόλυτη ευθύνη
μάς οδηγεί στη φτώχεια και την ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων
τα ”μετρα” μας τα πήρε,
ας πάρουμε ΤΩΡΑ κι εμείς τα δικά μας

Το Blog YOU PAY YOUR CRISISαποτελεί μια πρώτη προσπάθεια

  1. Ενημέρωσης για τις πραγματικές αιτίες της παγκόσμιας και της ελληνικής οικονομικής κρίσης
  2. Ενημέρωσης για τις λαϊκές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που ευχόμαστε ότι θα λαμβάνουν χώρα από δω και στο εξής
  3. Συγκέντρωσης άρθρων από τον ελληνικό και διεθνή έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Ζητάμε

  1. την υποστήριξή σας
  2. τις ιδέες και προτάσεις σας για περαιτέρω κινητοποιήσεις
  3. τη συμμετοχή σας με την υπόδειξη ή αποστολή ανάλογης αρθρογραφίας και φωτογραφικού υλικού
  4. τη διεύρυνση του παρόντος σε site συγκέντρωσης υπογραφών πάνω σε θέμα που θα συγκεκριμενοποιηθεί στην πορεία

ΠΟΙΟΣ είναι ο Max Keiser;

Max Keiser είναι καταξιωμένος σαν διεθνής προσωπικότητα. Αν και το άρθρο γι’ αυτόν στη Βικιπαίδεια τον αδικεί κάπως (ξεκινώντας από το ότι ένα πρόγραμμα τηλεόρασής του μεταδίδεται στο Ιράν) περιέχει όμως κι ένα σωρό εντυπωσιακά στοιχεία γι’ αυτόν.  Π.χ. είναι γνωστός για τις ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ των προβλέψεών του:
Throughout Keiser’s shows he has been known for making predictions:

* In the September 2004 issue of The Ecologist magazine, Keiser correctly predicted the 2008 collapse of Fannie Mae and Freddie Mac… [……..]
In 2006 he correctly predicted that sub-prime mortgage-backed securities would be the cause of recession by 2008.
* In 2007 correctly predicted the break-down of Iceland’s economy in 2008.

* In July 2008, he incorrectly predicted that the 2008 U.S. presidential elections would be delayed due to “global financial crisis.”

(ΜΟΝΟ στο τελευταίο λάθεψε, γιατί ήταν θέμα πολιτικού παρασκηνίου, το οποίο δεν μπορούσε να ξέρει, αλλά… η επιλογή Ομπάμα από τους ΙΔΙΟΥΣ τους τραπεζίτες -σαν αγαπητό τους παιδί- εξηγεί καλύτερα το ΤΙ έγινε. Σε ΟΛΑ τα άλλα οι προβλέψεις του Keiser δικαιώθηκαν από τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ). To site του Max Keiser είναι τοhttp://maxkeiser.com και τo YouTube Channel του είναι:

Για την Ελλάδα μίλησε αρκετές φορές. Π.χ. στη βαθειά ανάλυση, εδώ:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Sq5j0ba034M 400 300]

…και στo Ελληνικό ραδιόφωνο 104.4 (στα αγγλικά) εδώ:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=i08Y5FD2NEU 400 300]

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ (στα Ελληνικά):

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ (για το video):

  1. Η πλήρης συνέντευξη (στα αγγλικά) είναι ΕΔΩ και ΕΔΩ.
  2. Αυτοτελές τμήμα λεχθέντων του κ. Κώστα Υφαντή (επιεικώς… απαράδεκτο) παραλείφθηκε και αντικαταστάθηκε από… γραφιστικό αστειάκι με τη χαρακτηριστική του… γκριμάτσα! (Αυτά  ίσως βγούν σε ξεχωριστό video ΧΩΡΙΣ περικοπές, αλλά μαζί με την… αρμόζουσα ΑΠΑΝΤΗΣΗ! )

Costas Yfantis

Costas Yfantis

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Max Keiser και η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας at .

meta