Καλή μπάζα

11 Μαρτίου, 2010 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλή μπάζα

Όταν ο Γιωργάκης πάει στην πατρίδα του βόλτα, έρχεται μετά και δηλώνει ότι νικήσαμε στις διαπραγματεύσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν φράσεις όπως :

Η επίσκεψη, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος με τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, γερουσιαστή Τζον Κέρι, στέφθηκε κατά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που συνόδευαν τον κ. Παπανδρέου στην αμερικανική πρωτεύουσα με «απόλυτη επιτυχία». «Θετικά» την αποτίμησε και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εξήρε τη στήριξη που παρείχε το σύνολο της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας στον αγώνα που διεξάγει η Ελλάδα κατά της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Ας δούμε λίγο σε μορφή λίστας τι πήραμε και τι δώσαμε λοιπόν στο νταραβέρι της Ουάσιγκτον:

Πήραμε:

  • Συμμετοχή στο visa waiver πρόγραμμα μετά το Πάσχα. Αυτό μας έκαιγε φυσικά κάθε μέρα και δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε τα βράδια. Προσωπικά όταν πήγα στην Αμερική πάντως σε μία μέρα πήρα βίζα που ισχύει για 10 χρόνια. Και φυσικά το visa waiver ισχύει μόνο για τουριστικούς σκοπούς και όχι για δουλειές. Α, και πρέπει να έχετε και βιομετρικό διαβατήριο υποχρεωτικά. Α, και μας το δώσανε σε μορφή “δώρου”.
  • Ηθική υποστήριξη. Αυτή είναι τζάμπα, και δεν έχει και πολλά αποτελέσματα πρακτικά. Για λεφτά κουβέντα φυσικά.

Δώσαμε:

  • Όλες τις βάσεις δεδομένων όλων των Ελλήνων πολιτών με τα δακτυλικά αποτυπώματα καθώς και με ότι βάση δεδομένων για DNA είχαμε για Έλληνες πολίτες επίσης.
  • Την επί τόπου εκπαίδευση Αφγανών αεροπόρων- πιλότων και τεχνικών- για στρατιωτικά αεροσκάφη, αλλά και τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ για 6 μήνες.
  • 80 εκπαιδευτές του Στρατού Ξηράς για να ενταχθούν στην Εκπαιδευτική Αποστολή του (ΝΤΜ-Α)
  • Ισάριθμους πιλότους και τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο για αρχική εκπαίδευση Αφγανών (με απλά αεροσκάφη Τ-41 κ.ά.) όσο και για μετεκπαίδευση άλλων σε μεταγωγικά αεροσκάφη C-27. Η εκπαίδευση θα γίνει στο Αφγανιστάν και όχι στην Ελλάδα όπως ήθελε η Αθήνα.


Τέλος, παραμένουν τα θέματα της αποστολής Ελλήνων φαντάρων στην πρώτη γραμμή της μάχης καθώς και αποστολή ελληνικών ελικοπτέρων Απάτσι ή Σινούκ για να ενισχύσουν το ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Συμπέρασμα; Κάναμε, ξανά, την χειρότερη ανταλλαγή ως χώρα, αλλά τι περιμένεις, με Αμερικάνο πρωθυπουργό; Αυτός μόνο και μόνο που βγήκε φωτογραφία με τον Ομπάμα (προσέχτε πως γελάνε και τα μουστάκια του στην φωτό), μπορούσε να δώσει και τη μάνα του στην Αμερική.

Αλλά δεν παίζει, γιατί η Margaret Chant, μαμάκα του από πάνω, εκεί γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει ούτως ή άλλως.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Καλή μπάζα at Καθημερινή Τρέλα.

meta