Συναντώντας τον Stephen Hawking

16 Σεπτεμβρίου, 2009 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συναντώντας τον Stephen Hawking

Ένα από τα καλά που έχει η διαμονή σε μία χώρα που υπολογίζεται περισσότερο από την πατρίδα είναι ότι συναντάς σημαντικές προσωπικότητες από διάφορους χώρους. Έτσι, το 2005 είχα συναντήσει τον Tim Burners Lee, πατέρα του παγκόσμιου ιστού (www) ενώ εχτές έτυχε να παρακολουθήσω μία διάλεξη του Stephen Hawking, αστροφυσικού και κοσμολόγου, στα πλαίσια των εορτασμών των 450 χρόνων από την ίδρυση του πανεπιστημίου της Γενεύης. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, με πολλαπλά συμπεράσματα.

hawking-archive2

Για αρχή, ο άνθρωπος έχει φοβερό χιούμορ και ένα μοναδικό τρόπο να απλοποιεί τα πάντα, σε επίπεδο ώστε οι ομιλίες του να έχουν ενδιαφέρον. Για συνέχεια, είναι φοβερό το πώς γράφει τους λόγους του, με δεδομένο ότι μπορεί να κουνήσει μόνο το μαγουλό του για να αλληλεπιδρά με τον συνθέτη φωνής που είναι ενσωματωμένος στην καρέκλα του. Και η ανάγκη όλων αυτών φυσικά το γεγονός ότι πάσχει από amyotrophic lateral sclerosis (ή ALS), γεγονός που τον έχει αφήσει εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν απόλυτα παράλληλο και κατά διαβολική σύμπτωση, μετά από μία επίσκεψη το 1985 στο CERN της Γενεύης, έπαθε πνευμονία, χρειάστηκε τραχιοκτομή, επέμβαση που τον άφησε τελικά ανίκανο να μιλήσει.

H oμιλία είχε να κάνει με την δημιουργία του σύμπαντος και τις επικρατούσες θεωρίες για αυτήν και ο κόσμος συνέρεε κατά εκατοντάδες ώρες πριν για μια πολυπόθητη θέση στο ακροατήριο.

IMG_0047

Στην ερώτηση “τι συνέβει πριν τη δημιουργία του σύμπαντος”, απάντησε με την κλασσική απάντηση σε μορφή της ερώτησης “τι υπάρχει βόρεια από το βόρειο πόλο;”:)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία ολόκληρη, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Η ομιλία

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=5O31qRH3O6c 400 300]

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Συναντώντας τον Stephen Hawking at .

meta