Εκλογές και άλλα βρωμόλογα

3 Σεπτεμβρίου, 2009 § 1 comment

Εκλογές λοιπόν στις 3 του Οκτώβρη. Τα ίδια Παντελάκη μου, μπλε ή πράσινοι κόκκοι;

Λέω να περάσουμε την περίοδο αυτή με μία αναδρομή των πεπραγμένων των μπλε κόκκων, αν και τους βλέπω καταδικασμένους, πάλι με πράσινα σκάνδαλα μας βλέπω να καταλήγουμε. Για τους πράσινους τα λέγαμε και παλιότερα, για χρηματιστήριο, για S-300, για βοήθεια των “συμμάχων” στη δολοφονία εν ψυχρώ των Γιουγκοσλάβων μεταξύ άλλων, για τα TOR-M1, για τα τρελά φαγοπότια των πριν τους Ολυμπιακούς (γιατί μετά τους Ολυμπιακούς φάγανε άλλοι τα λεφτά μας), για το Σορίν Ματέι και το Σάμινα, η τρελή υποτίμηση της δραχμής πριν το ευρώ, το κτηματολόγιο και ο Οτσαλάν και η πράσινη λίστα δεν έχει τέλος.

Φυσικά δεν έχει και η μπλε λίστα τέλος.

Είναι και πιο πρόσφατα, αλλά πρόσφατες ήταν και οι πυρκαγιές στην Ηλία στις προγούμενες εκλογές. Αλλά ο κόσμος χαμπάρι. Για πολλούς όντως έφταιγε ο “Στρατηγός Άνεμος”.

Ας πιάσουμε λίγο τα ξεπουλήματα για τη ΝΔ. Με μία απλή ερώτηση (περιμένω απαντήσεις στα σχόλια):

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ δηλώνει: “Ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα κοστίζει σε κάθε Έλληνα πολίτη η Ο.Α”….
Πουλώντας την Ο.Α., τα 365 εκατομμύρια ευρώ για τον κάθε πολίτη (δηλαδή 365.000.000 x 11.000.000 πολίτες = 4.015.000.000.000.000 ευρώ σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. εκείνη την εποχή, ο οποίος δικαιολόγησε την πώληση με την φράση αυτή παρακαλώ) ΠΟΥ ακριβώς πήγαν; Και αφού τα πληρώναμε πριν πωληθεί, όταν πωλήθηκε, δεν έπρεπε να μας τα δίνουν;
Τα ίδια ακούσαμε για ΟΤΕ (πήγε σε Γερμανικό όμιλο) και το λιμάνι του Πειραιά (πήγε σε Κινέζικο όμιλο), πολλά λεφτά πληρώναμε και είχαμε ζημιά, ας τα δώσουμε να πάνε στο καλό για να τα γλιτώσουμε αυτά τα λεφτά.

Γιατί λοιπόν με τα πάντα ξεπουλημένα, οι φόροι ξανα-ανέβηκαν;

Παρεπιπτόντως, σας αφήνω να δείτε τις διαφορές μεταξύ 2007 και 2009 από το διάστημα.

20072009

§ One Response to Εκλογές και άλλα βρωμόλογα

  • Ο/Η zaphod λέει:

    Εχουμε την πολυτελεια να διαλεξουμε μεταξυ σκατων και αποσκατων……:(

What's this?

You are currently reading Εκλογές και άλλα βρωμόλογα at .

meta