Τί πρόβλημα έχουν αυτοί;

13 Μαΐου, 2009 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τί πρόβλημα έχουν αυτοί;

Ψήφισμα καταδίκης «για την ανησυχητική κατάσταση στη Βενεζουέλα και την περίπτωση της δίωξης του δημάρχου του Μαρακαΐμπο Μανουέλ Ροσάλες» υιοθέτησε χτες το απόγευμα το Ευρωκοινοβούλιο με μόλις 27 ψήφους υπέρ σε σύνολο 28 παρόντων ευρωβουλευτών, καθώς το 97% των 785 ευρωβουλευτών ήταν απόντες! Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι είναι το τελευταίο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου με την παρούσα σύνθεση, καθώς κλείνει τις εργασίες του έως τις ευρωεκλογές στις 7 Ιούνη!

Το κοινό ψήφισμα που το εισηγήθηκαν μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος των Φιλελευθέρων και της Ενωσης για την Ευρώπη των Εθνών, αναφέρει μία σειρά δήθεν περιπτώσεων «πολιτικών διώξεων» που λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα και εκφράζει την αλληλεγγύη του «προς όλους όσοι υφίστανται πολιτικό διωγμό στη Βενεζουέλα, διωγμό που συμβολίζεται σήμερα στο πρόσωπο του Μανουέλ Ροσάλες»…

Πρόκειται για «μια ωμή επέμβαση με τρόπο απαράδεκτο στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας με στόχο την αποσταθεροποίηση μιας κυρίαρχης κυβέρνησης», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πέδρο Γκερέιρο ευρωβουλευτής του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ο μοναδικός παρόντας ευρωβουλευτής που ψήφισε φυσικά κατά.

Οσο για τον Μανουέλ Ροσάλες, διώκεται για παράνομο πλουτισμό, διασπάθιση κρατικών κονδυλίων και διαφθορά, ενώ, σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία των αρχών της Βενεζουέλας έχει άμεση ανάμειξή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Απρίλη του 2002. Εξάλλου, με βάση αυτά τα στοιχεία, η Βενεζουέλα είχε ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης από την Interpol κατά του Ροσάλες. Ενταλμα που εκκρεμεί καθώς ο Ροσάλες, ενώ έπρεπε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο διέφυγε και πήγε στο Περού όπου του δόθηκε πολιτικό άσυλο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές μόλις χτες άσκησαν δίωξη εναντίον και του πρώην δημάρχου του Μητροπολιτικού Καράκας, Χουάν Μπαρέτο, του κυβερνητικού κόμματος, PSUV, για «μίζες» και διαφθορά, όσον αφορά την αγορά κορεατικών αεροσκαφών παρακολούθησης στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης της εγκληματικότητας που εισηγήθηκε όσο ήταν δήμαρχος.

Από εδώ.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Τί πρόβλημα έχουν αυτοί; at Καθημερινή Τρέλα.

meta