Βατοπεδίου συνέχεια…

27 Οκτωβρίου, 2008 § 1 comment

Βρωμιά και δυσοσμία! Από ΠΑΣΟΚ για αρχή και ΝΔ στη συνέχεια, σαφώς και μιλάμε τελικά για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο από σύστασης του Ελληνικού κράτους. Με ιδιαίτερη προσοχή, παρακολουθήστε το ακόλουθο ωριαίο απόσπασμά από το “Κουτί της Πανδώρας” και θα καταλάβετε τι λέμε.

Να μου ζήσει ο άεισιχτήρης, και προς τιμήν του, θα του κλέψω και μερικά από τα στοιχεία που έχει στο post του:)

Αναμεσα σε άλλα χαριτωμένα εδώ βρίσκουμε και τους λόγους τους οποίους επικαλέστηκαν οι Θείοι Πατερες:

«1. Ο χρυσόβουλλος λόγος του έτους 1080 του αυτοκράτορος του Βυζαντίου Νικηφόρου Βοτανειάτη.

2. Ο χρυσόβουλλος λόγος του έτους 1329 του αυτοκράτορος του Βυζαντίου Ανδρονίκου Παλαιολόγου του Γ’.

3. Ο χρυσόβουλλος λόγος του έτους 1357 του αυτοκράτορος του Βυζαντίου Ιωάννη Παλαιολόγου.

4. Ο χρυσόβουλλος λόγος του έτους 1371 του [σέρβου] ηγεμόνος Ιωάννη Ούγγλεση».

ΚΑΙ:

“Το δικαίωμα κυριότητας της Ιεράς Μονής συνεχίσθηκε και διετηρήθη σε ισχύ κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου στην ιδιοκτησία της διότι:

α) Η μοναστηριακή Περιουσία κηρύσσεται σεβαστή κατά τον μουσουλμανικό Νόμο και καμιά συνέπεια δεν μπορεί να έχει σ’ αυτή τυχόν κατάκτησή της από το Μουσουλμανικό Κράτος.

β) Οι μονές του Αγίου Ορους δεν υπήρξαν δορυάλωτες, αλλά συνθηκολόγησαν με τους Σουλτάνους, πριν την κατάκτηση, με αποτέλεσμα την αναγνώριση της ακίνητης ιδιοκτησίας τους από τους Σουλτάνους. Το Αγιο Ορος έλαβε φιρμάνιο από τους Σουλτάνους Μεχμέτ τον Α’(1413-1421), Μπαγιαζίτ Α’ (1389-1402), και από τον Μουράτ τον Β’ το φιρμάνι της 9 Απριλίου 1430 (που σώζεται πρωτότυπο) με το οποίο επικύρωσε τα προνόμια και τις ιδιοκτησίες που είχαν παραχωρήσει οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες στο Αγιο Ορος.

γ) Το αναπαλλοτρίωτο της Εκκλησιαστικής περιουσίας αναγνώρισε και διασφάλισε και ο Πορθητής με τον Αχτιναμέ του 1453

Μαααααλιστα! Και προσκυνημένοι, και προδότες του τότε κράτους, το οποίο οι ίδιοι θεωρούν πρόγονο του σημερινού!

«Κανόνες και θεωρίες ενός γέρου άραβα και δυσνόητες ερμηνείες από γενεές ολόκληρες βρώμικων και αδαών παπάδων έχουν καθορίσει εδώ και 500 χρόνια όλους τους νόμους του αστικού και ποινικού δικαίου στην Τουρκία. Οι νόμοι αυτοί καθόριζαν τη μορφή του συντάγματος, ακόμη και τις πιο ασήμαντες πράξεις κάθε πολίτη, την διατροφή του, τις ώρες του ύπνου, την εξωτερική εμφάνιση, το περιεχόμενο μάθησης στα σχολεία, τα ήθη και έθιμα, μέχρι και τις πιο απόκρυφες σκέψεις. Το Ισλάμ, αυτή η παρανοϊκή θεϊκή διδασκαλία ενός ανήθικου βεδουϊνου είναι ένα σαπισμένο ψοφίμι που δηλητηριάζει τη ζωή μας».

Αυτά είπε ο “βάρβαρος” Κεμάλ. Οι δικοί μας πεφωτισμένοι ηγέτες φαντάζομαι θα ανάβουν κεριά και λαμπάδες……σε ένα “κοσμικό” και “δυτικό” κράτος. Έτσι είναι τα κοσμικά κράτη ρε μπαγλαμάδες;

Δείτε όλο το video και διαβάστε και ολόκληρο το άρθρο του άεισηχτήρη, αξίζει! Και για να μην ξεχνιόμαστε! Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Αποτελεί κομμάτι νοοτροπίας και πολιτικής βούλησης, σαφές παράδειγμα και όχι εξαίρεση, διαπλεκόμενων συμφερόντων και η μόνη του διαφορά με άλλες πράξεις είναι ότι εδώ τους έπιασαν, ενώ στις άλλες την γλίτωσαν.

Και στο δια ταύτα φυσικά, να αναφέρω ότι τώρα χωρίς Θοδωρή, χωρίς Βουλγαράκη και Ζαχαρέα το πρόβλημα δεν λύνεται. Και χωρίς Κωστίκα και Γιωρίκα, κατ’εμέ πάλι δεν λύνεται (αν και είναι μία καλή αρχή). Θέλει αλλαγή νοοτροπίας σε εμάς πρώτα, για να καταλάβουμε την ρίζα που γεννά τέτοιου είδους θέματα.

§ One Response to Βατοπεδίου συνέχεια…

What's this?

You are currently reading Βατοπεδίου συνέχεια… at .

meta