Τα προσωπικά μας δεδομένα στο σφυρί

22 Οκτωβρίου, 2008 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα προσωπικά μας δεδομένα στο σφυρί

Έμειναν λίγες μέρες πριν την οριστική παράδοση των προσωπικών μας δεδομένων στις παρακάτω δύο ιδιωτικές εταιρίες που, τί ειρωνία, είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι στο χώρο των εκτυπώσεων, με υποτιθέμενο σκοπό την αποστολή ειδοποιητηρίων Ενιαίου Τέλους Ακινήτων.

Νίκος Λύκος Ο χαρίζων προσωπικά
δεδομένα πολιτών
Ανδρέας Δρυμιώτης

Ναι, σωστά καταλάβατε. Όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας (ΑΦΜ, ταυτότητα, διεύθυνση φορολογόμενου, όνομα και ΑΦΜ συζήγου, αριθμός, όνομα και ΑΦΜ παιδιών) όλων των ιδιοκτητών ακινήτων που υπέβαλαν έντυπο Ε9 καθώς και όλα τα στοιχεία των ακινήτων που έχετε στην κατοχή σας παραδίδονται σε μορφή αρχείου στις δύο παραπάνω ιδιωτικές εταιρίες για να εκτυπώσουν (και να φακελώσουν) τα ειδοποιητήρια του Ε.Τ.ΑΚ.

Πρακτικά ο υπουργός κ. Αλογοσκούφης χαρίζει στις δύο παραπάνω εταιρίες, τους πρέδρους των οποίων βλέπετε στις φωτογραφίες, την βάση δεδομένων του περουσιολογίου όλων των Ελλήνων. Τι γιατί γίνεται αυτό είναι προφανές. Θέλει να παραδώσει στα χέρια των κολλητών του το πιο κρίσιμο και καλά φυλαγμένο αρχείο του Υπουργείου Οικονομικών με σκοπό να μοσχοπουληθεί κατόπιν σε τράπεζες, εισπρακτικές, ασφαλιστικές και άλλες εταρίες που θα ήθελαν σαν τρελλοί να το έχουν στα χέρια τους και να το χρησιμοποιήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού σίγουρα θα μπορεί και θα προλαβαίνει την έγκαιρη αποστολή των ειδοποιητηρίων (το έχει αποδείξει άλλωστε με τις τόσες εφαρμογές που εξυπηρετεί καθώς και το πλήθος των επιτυχημένων διασταυρώσεων που διενεργεί). Οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία δεν μας πείθει.

Φυσικά προσωπικά δεν καταλαβαίνω πώς νευραλγικές λειτουργίες του κράτους παραδίδονται σε ιδιωτικές εταιρίες χωρίς δεύτερη σκέψη και γενικότερα. Το κράτος διαθέτει τυπογραφείο, δεν θα γλίτωνε λεφτά από τους Έλληνες φορολογούμενους από τα έξοδα (και τις μίζες) αν οι εκτυπώσεις γινόταν εκεί; Φαντάζομαι ότι η επίσημη δικαιολογία θα είναι κάτι που θα έχει να κάνει με την κίνηση της αγοράς και διάφορες άλλες τέτοιες αηδίες. Θαυμάστε αποτελέσματα! Στην εποχή της πληροφορίας όπου η ίδια η πληροφορία αποτελεί ένα από τα στοιχεία με την μεγαλύτερη αξία (και οικονομική) να χαρίζεται σε ιδιώτες.

Πηγή 1

Πηγή 2

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Τα προσωπικά μας δεδομένα στο σφυρί at .

meta