Γούνες

11 Ιουλίου, 2008 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γούνες

Πιθανότατα αν σχεδίαζα τί θα ήταν το 100 post μου στο blog, δεν θα διάλεγα το ακόλουθο. Επιπροσθέτως, δεν θα διάλεγα να μην κάνω embed το video που το συνοδεύει αλλά πραγματικά, πρόκειται για ένα εξαιρετικά σκληρό και τρομακτικό video. Για αρχή λοιπόν, θα προειδοποιήσω ανθρώπους χωρίς δυνατό στομάχι να μην ακολουθήσουν τον σύνδεσμο στο τέλος του post.

Η Κίνα παρέχει περισσότερές από τις μισές γούνες που εισάγονται στις ΗΠΑ. Όταν επιθεωρητές επισκέφτηκαν φάρμες γούνας στην Κίνα, ανακάλυψαν φαινόμενα τα οποία σοκάρουν. Οι επιθεωρητές ήταν της Swiss Animal Protection/EAST International και πήγαν undercover στην επαρχία Hebei.

Δεν υπάρχουν φάρμες γούνας με κυβερνητικούς κανόνες στην Κίνα. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να στεγάζουν και να σφάζουν τα ζώα με όποιο τρόπο θέλουν, συμπεριλαμβάνοντας άθλιες συνθήκες ζωής και φριακιαστικούς θανάτους. Τα συμπεράσματα των επιθεωρητών συνοψίζονται: “Οι συνθήκες στις φάρμες γούνας στην Κίνα γελοιοποιούν τα πιο βασικά στάνταρ διαβίωσης  των ζώων. Στις ζωές τους και στους ανείπωτους θανάτους τους, αρνούνται από τα ζώα τις πιο απλές πράξεις καλωσύνης”.

Διαβάστε περισσότερα και δειτε το εν λόγω video (αν αντέξετε – προσωπικά είδα το 1/3) εδώ:

http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω την υποκρισία που υπάρχει λόγω παγκοσμιοποίησης στις “ανεπτυγμένες” χώρες, Ε.Ε. και Η.Π.Α. όπου πολύ αμφιβάλλω αν κανένας ενδιαφέρεται για τέτοια πράγματα, ζώντας στον μικρόκοσμό του.

Και φυσικά στο μυαλό μου ήρθε και ο γνωστός γουναράς της Ελληνοφρένειας. Όσοι fan καταλάβατε:)

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Γούνες at Καθημερινή Τρέλα.

meta