Ακατέργαστα διαμάντια στην ελληνική Game Development Scene…

17 Μαρτίου, 2008 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ακατέργαστα διαμάντια στην ελληνική Game Development Scene…

Σπάνια θα δείτε να ανακοινώνω από εδώ την κυκλοφορία ενός νέου παιχνιδιού για υπολογιστές, αλλά αυτή την περίπτωση το νέο παιχνίδι έχει μία ιδιαιτερότητα. Ονομάζεται Diamons In The Rough και είναι υπό κατασκευή καιρό τώρα, από τον Άλκη. Πρόκειται για ένα old-school point-and-click adventure, που θα “μιλήσει” ιδιαίτερα στους φίλους του είδους, που δυστυχώς τείνει προς εξαφάνιση. Η μουσική είναι γραμμένη από το Νικόλα Σιδέρη, ενώ το όλο εγχείρημα είναι βασισμένο επάνω στην Adventure Game Studio Engine. Το justadventure.com του έδωσε ένα ολοκάθαρο Α και η προηγούμενη προσπάθεια του Άλκη, η οποία μάλιστα ήταν freeware, είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, το οποίο μας δίνει μία καλή ιδέα για την ποιότητα της ατμόσφαιρας του νέου παιχνιδιού. Είχα την ευκαιρία να τελειώσω το σύντομο demo που είχε δοθεί κάποιους μήνες πριν και πραγματικά υπάρχουν αρκετές καλές ιδέες εδώ.

Πραγματικά πιστεύω ότι αξίζει να στηρίξουμε αυτή την ελληνική προσπάθεια. Το παιχνίδι τιμάται στα 19.90 Ε, τιμή απόλυτα λογική (για να μην πω χαμηλή) μιας και τα περισσότερα κονσολοπαίχνιδα αμφιβόλου μάλιστα ποιότητας πολλές φορές είναι στα 60 Ε+.

Θα πάρω την κόπια μου όταν κατέβω στην Ελλάδα για να μην χρεώνω την Atropos Studios με έξοδα αποστολής στην Ελβετία, κρίμα είναι!

screen4.jpgscreen6.jpg

Μπράβο στα παιδιά στην Atropos! Ελπίζω να πάνε πραγματικά καλά στο εγχείρημά τους αυτό.

EDIT:

Έλαβα το παιχνίδι στα χέρια μου όταν βρισκόμουν ακόμα στην Ελλάδα (τέλος Μαρτίου δηλαδή). Προχορώντας μπορώ να πω ότι είναι πολύ ατμοσφαιρικό και με καλές ιδέες. Ανυπομονώ να δω το τέλος!

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Ακατέργαστα διαμάντια στην ελληνική Game Development Scene… at Καθημερινή Τρέλα.

meta