Οι bloggers φταίνε για όλα!

27 Φεβρουαρίου, 2008 § 1 comment

Ε λοιπόν αυτό δεν το περίμενα. Απο την άλλη χαίρομαι κιόλας, γιατί σημαίνει ότι η ελευθερία της έκφρασης και της γνώμης που τόσα χρόνια αποτελούσε μονοπώλιο των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών, αρχίζει να ενοχλεί. Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι κάτι λέγεται από τον κόσμο, στην προκειμένη περίπτωση των bloggers. Για όσους δεν ξέρουν τι γίνεται, οι καλοί μας κυβερνήτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κυβερνάνε τα blogs.

Διαβάστε τα επόμενα για να πάθετε το κατιτίς σας:

“Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.”

Τέλος η ανωνυμία. Ορίστε μας.

“Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.”

Προφανώς φυσικά, ο κάθε blogger μη έχοντας τις διασυνδέσεις που έχουν μεγαλοεκδότες, οι προβλέψεις θα είναι ‘ανάλογες’ και όχι ‘ίσες’. Ή αν προτιμάτε, θα είναι όλες ίσες, αλλά μερικές θα είναι πιο ίσες από τις άλλες.

“Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.”

Ναι, παρακαλώ, περάστε, από εδώ. Εδώ είναι το laptop μου για να το κατασχέσετε, εδώ το desktop μου, πάρτε και το μίξερ φανταστικέ κύριε τροχονόμε. Τι; Το blog μου είναι hosted στην Google; Ε, δεν πειράζει, όλο και κάποια τσόντα θα βρείτε στο δίσκο μου.

“Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται απασχολούν Δικαιοσύνη και Αστυνομία εδώ και πολύ καιρό. Την τελική ώθηση στην υλοποίησή τους φαίνεται όμως να δίνουν οι εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου γύρω από το press-gr.blogspot.com.”

Μα είναι embedded από το YouTube και δεν τα ανέβασα καν εγώ. Τι; Δεν έχει σχέση; Τι; Δεν επιτρέπεται να βλέπουμε τον χοντρό να απαυτώνει την μη-μόνιμη αλλά επιτρέπεται να βλέπουμε βία, σεξ και του κόσμου τη βλακεία στα κανάλια; Λογικό. Και μην τολμήσει κανείς να βάλει τον Μπομπ Σφουγγαράκη σε embed. Θα σας πάρουν και τα σώβρακα.

Αντιγράφω και τις προτάσεις της Μάτζικα για νέα νομοσχέδια (από εδώ):

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο1

Κάθε δημοσιογράφος που έχει κάνει έστω και ένα λάθος στα κείμενα του, δε θα έχει πια το δικαίωμα της γραφής και της δημοσιογραφίας γενικότερα.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο2

Κάθε πολιτικός που δεν πραγματοποιεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις, (κοινώς παραμυθιάζει το λαό) θα διώκεται με ποινή φυλάκισης και δε θα έχει το δικαίωμα για επόμενη υποψηφιότητα.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο3

Κάθε επιχειρηματίας που θα έχει κάνει έστω και μία κουτσουκέλα, δε θα έχει το δικαίωμα να έχει συναλλαγές με το Δημόσιο.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο4

Κάθε πολιτικός και δημοσιογράφος που μας καίει τον εγκέφαλο, θα διώκεται από τη χώρα για να καθαρίσει λιγάκι αυτός ο τόπος.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο5

Απαγόρευση κάθε διαφήμισης από την κρατική τηλεόραση, και γενικότερη απαγόρευση ραδιοτηλεοπτικών διαφημίσεων που καίνε τον εγκέφαλο των παιδιών κάτω των 18.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο6

Απαγόρευση κάθε χρηματοδότησης πολιτικών από ιδιωτικές εταιρίες

Θέλετε να πάμε μια κόντρα τα νομοσχέδια μας μήπως;

Τα δικά μου θα τα ψηφίσουν περισσότεροι

Η τρομοκρατία σας δε θα περάσει

Το δικαίωμα μας στη διαφύλαξη των προσωπικών μας δεδομένων και στην ελευθερία της έκφρασης, δε θα το αποφασίσουν 300 νοματαίοι

Μας ανήκει

§ One Response to Οι bloggers φταίνε για όλα!

  • Ο/Η Αργυρώ λέει:

    Έτσι έχουν τα πράγματα δυστυχώς. Κάποτε έβγαινε ο κόσμος στους δρόμους και διαμαρτυρόταν και έτριζαν τα πεζοδρόμια και το κεφάλι των εκάστοτε πολιτικών πήγαινε να σπάσει από το άγχος. Τώρα πια κανείς δεν βγαίνει να φωνάξει. Φυσικό δεν είναι να κάνουν ό,τι θέλουν;

    Από την άλλη πλευρά, το γεγονός πως οι bloggers ενοχλούν σημαίνει πως έχουν φωνή και δύναμη και πως αυτά που λένε κάποιους ενόχλησαν, οι οποίοι τα βρίσκουν μάλιστα και επικίνδυνα. Προσωπικά θα ανησυχούσα αν δεν έδιναν καμία σημασία ή αν, ακόμη χειρότερα, παρακινούσαν τον κόσμο να φτιάξει ένα blog για να περνάει την ώρα του. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε πως οι bloggers είναι ακίνδυνοι για την εξουσία είτε είναι λίγοι και τέλος πάντων όσα και να λένε στο διαδίκτυο, για όσο διάστημα τουλάχιστον θα τα λένε ανώνυμα, δεν έχουν τη δύναμη να βλάψουν κανέναν.

    Τι κάνουν λοιπόν οι bloggers σε αυτή την περίπτωση; Κάθονται ήσυχα και περιμένουν το μοιραίο, σχολιάζοντας μόνο την κατάσταση μέσα στα blog τους; Ή πρέπει να οργανωθούν; Μήπως δεν μπορούν; Αν δεν μπορούν τότε γιατί ενοχλούν; Εφόσον λοιπόν ενοχλούν, τότε μάλλον μπορούν περισσότερα απ’ όσα φαντάζονται και καιρός είναι να το συνειδητοποιήσουν, όπως το συνειδητοποίησαν και κάποιοι άλλοι απ’ ό,τι φαίνεται… Όπως επίσης πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως τίποτα δεν υπάρχει σε αυτή τη ζωή που να σου χαρίζεται αν δεν το διεκδικήσεις μέχρι τελικής πτώσης.

    Και στο κάτω κάτω παγκσμιοποίηση δεν θέλανε; Ας εισπράξουν λοιπόν κάποια στιγμή μια παγκόσμια αντίδραση, των bloggers τουλάχιστον, μια και απ’ ό,τι φαίνεται προς το παρόν είναι οι μόνοι που ενοχλούν, άρα και οι πιο επικίνδυνοι για την ασφάλειά τους…

What's this?

You are currently reading Οι bloggers φταίνε για όλα! at Καθημερινή Τρέλα.

meta