Και μετά λένε ότι με τις κινητοποιήσεις δεν γίνεται τίποτα

19 Δεκεμβρίου, 2007 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Και μετά λένε ότι με τις κινητοποιήσεις δεν γίνεται τίποτα

Μην τους ακούτε. Οι κυβερνήσεις, και γενικά οι “από πάνω” τρέμουν και τις κινητοποιήσεις και τον κόσμο που διαμαρτύρεται. Αρκεί να μην το κάνει από τον καναπέ του. Μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις λοιπόν, όχι μόνο ο υπουργός μας άφησε πολιτικούς χρόνους, αλλά (πιο πολύ για ξεκάρφωμα και για ρίψης στάχτης στα μάτια μας φυσικά προς το παρόν) η φοβερή και τρομερή “μεταρρύθμιση” αρχίζει να μπάζει νερά. Τίποτα επίσημο ακόμα, αλλά μέσω των γνωστών καναλιών έμμεσης ενημέρωσης έχουμε τα εξής (σύμφωναμε Τα Νέα):

1) Η πρώτη υποχώρηση που μελετά η κυβέρνηση αφορά στην πρόωρη συνταξιοδότηση των γυναικών και η κ. Πετραλιά ετοιμάζεται να «στρογγυλέψει» την επίμαχη διάταξη.

Η υποχώρηση πάντως αυτή συνδέεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και με το ότι στις δημοσκοπήσεις για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες εμφανίζονται να απομακρύνονται από την κυβέρνηση και να προκρίνουν το ΠΑΣΟΚ ως πιο κατάλληλο να διαχειριστεί το Ασφαλιστικό.

2) Η δεύτερη υποχώρηση αφορά στις ενοποιήσεις των Ταμείων. Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι «είναι μάταιο η ΝΔ να συγκρουστεί με τους γιατρούς, τους μηχανικούς, τους δικηγόρους και τους δημοσιογράφους και να τους υποχρεώσει να συστεγαστούν σε ένα Ταμείο χωρίς να το επιθυμούν».

«Ενοποιήσεις θα γίνουν, αλλά δεν θα είναι σώνει και καλά όλα τα Ταμεία πέντε, όπως θέλαμε μέχρι σήμερα», τονίζει κορυφαίος υπουργός και προσθέτει με νόημα: «Θα μπορούσαν να είναι για παράδειγμα 10»

3) Το τρίτο σημείο υποχώρησης θα είναι στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ο οποίος τελικά δεν θα αλλάξει. Αυτή ήταν άλλωστε η πρώτη διαβεβαίωση της υπουργού. Σημειώνεται ότι από τις διαρροές Μαγγίνα είχε γίνει σαφές ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με βάση μία μεγαλύτερη χρονική περίοδο από αυτήν που ίσχυε έως τώρα, κάτι που θα σήμαινε, ουσιαστικά, τη μείωση των συντάξεων.

4) Η τέταρτη και τελευταία υποχώρηση που μελετά η κ. Πετραλιά με τον Γ.Αλογοσκούφη είναι οι μεταρρυθμίσεις να μην αφορούν τους σημερινούς 50άρηδες. Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή τόνιζε ότι εξ αρχής δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να θιγούν όσοι έχουν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα και προσέθετε ότι για όσους έχουν 15- 20 χρόνια ασφάλισης οι διαφορές, αν υπάρξουν, σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα θα είναι ελάχιστες.

Άντε, γερά, ακόμα περισσότεροι έξω για να δείξουμε στην κ. Φάνη “Again” Πετραλιά τι σημαίνει η φράση “δεν θα περάσει”. Τρέμουν παιδιά, απάνω τους! Μην γίνουμε και σαν το Χότζα “100 σου πήρα, 50 σου έδωσα πίσω, άρα τι γκρινιάζεις αφού σου έδωσα 50”. Όλο το νομοσχέδιο είναι κατάπτυστο από την πλευρά μας, των απλών ανθρώπων.

Και όταν καθαρίσουμε με το ασφαλιστικό και τα πάρουν όλα πίσω, πάμε και για τα υπόλοιπα. ΦΠΑ, παροχές, τιμές, παιδεία, υγεία. Όλα φτιάχνονται, αρκεί να τους δείξουμε ποιος έχει το πάνω χέρι. Εξάλλου δεν μας εξουσιάζουν, δανεική τη δική μας εξουσία έχουν.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Και μετά λένε ότι με τις κινητοποιήσεις δεν γίνεται τίποτα at .

meta