Η οργή προς τη σωστή κατεύθυνση

28 Αυγούστου, 2007 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η οργή προς τη σωστή κατεύθυνση

Όλοι πονάμε αυτές τις μέρες. Αναμφισβήτητα πιο πολύ πονούν αυτοί που έχασαν τους ανθρώπους τους, τις περιουσίες και τη ζωή τους ολόκληρη μέσα στις φλόγες, σε λίγες ώρες. Είμαστε οργισμένοι. Κάποιοι τα βάζουν με την τύχη τους και με το Θεό. Ίσως έφτασε επιτέλους εκείνη η ώρα, να αποδοθούν ευθύνες για αυτά και για άλλα πολλά εγκλήματα που διαπράχθηκαν τόσες δεκαετίες στη χώρα μας. Γιατί ξεχνάει αυτός ο τόπος τόσο γρήγορα; Γιατί κανείς ποτέ τελικά δεν φταίει;

image19025.jpg

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μαζί (πάντα μαζί) αποφάσισαν πριν 3 χρόνια από σήμερα ότι το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν υψίστης σημασίας. Πολύ πιο σημαντικό από την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών που τους έβαλε στην εξουσία. Πολύ πιο σημαντικό από τα σπίτια που με τόσους κόπους έφτιαξαν. Πόσα εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν τότε; Πόσες ελευθερίες καταπατήθηκαν, πόσες κάμερες μπήκαν στη ζωή των Αθηναίων, πόσο χρεώθηκε για μία ακόμα φορά αυτή η χώρα; Για να είμαστε ασφαλείς! Ασφαλείς από τί; Από τους “ασύμετρους κινδύνους” που ανακάλυψε ξαφνικά η κυβέρνηση; Δεν είμαστε αμερικανάκια κύριοι, γελάμε μαζί σας όταν μας παρουσιάζετε αόρατους εχθρούς, Ταλιμπάν και Μπιν Λάντεν – δικαιολογίες δεν περνάνε στην Ελλάδα. Πόσο ξεβρακωθήκαμε στους Αμερικάνους για τα συστήματα ασφαλείας τα οποία ουδέποτε παραλάβαμε; Πόσες ανθρώπινες ζωές μπορούσαμε να είχαμε σώσει αν τα χρήματα αυτά είχαν δαπανηθεί σε πυρασφάλεια και υποδομές; Πόσα νέα όπλα αγοράσαμε για τον άλλο μεγάλο κίνδυνο-φάντασμα της χώρας; Από αλλού πεθαίνουν οι πολίτες, “κύριοι“.

a_press_nikolas_giakoumidis_photo.jpg

Όταν έσκασε η ρουκέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ η κινητοποίηση ήταν άμεση. Θα μου πείτε ήταν μέσα στην πρωτεύουσα. Αλλά και η πυρκαγιά στον Καρέα ήταν. Αν θέλαν να προασπίσουν το συμφέρον των πολλών, το δικό μου και το δικό σας, θα το είχαν κάνει από καιρό. Αλλά είναι ταγμένοι με τους λίγους και ισχυρούς. Όχι με εμάς.

Και ναταν μόνο αυτά. Ο λαός χειροκροτούσε τότε. Και φοβάμαι μην τον δω να χειροκροτεί και σε λίγες μέρες ξανά, χαρούμενος μέσα στη λήθη του. Θα ξεχάσει τις φωτιές; Θα ξεχάσει τους νεκρούς του; Θα ξεχάσει το ασφαλιστικό; Θα ξεχάσει το σκάνδαλο της JP Morgan; Θα ξεχάσει πάλι;

Γυρίστε πίσω την ιστορία. Ψάξτε παλιές εφημερίδες, πολλές έχουν αρχείο στο Internet. Και βρείτε την αλήθεια. Βρείτε ποιοι τα λέγανε όλα αυτά. Ποιοι προτείναν μέτρα για τις φωτιές το 1993, και προτείνανε νόμους που τελικά ψηφίστηκαν για τις πυρκαγιές. Επι ΠΑΣΟΚ. Και μετά επι ΝΔ. Και οι δύο είναι ένοχοι. Ψάξτε ποιοι μιλούν και επαληθεύονται και στηρίξτε τους ακόμα και τώρα, δεν είναι αργά. Ψάξτε να βρείτε αυτούς που θέλουν και μπορούν να στηρίξουν τα συμφέροντα του απλού κόσμου. Και ενδυναμώστε τους!

Σε λίγες μέρες, τα καθάρματα αυτά θα έρθουν και θα σας πουν στα μούτρα. “Είμαι κάθαρμα. Το έχω αποδείξει. Θα σε καταστρέψω για να ωφελήσω τους λίγους. Θα αφήσω να καούν και άλλοι το καλοκαίρι του 2008. Θα ξεπουλήσω τη χώρα σε ξένα συμφέροντα ξανά και ξανά. Θα αγοράζω υπερτιμημένα ομόλογα. Θα αγοράζω πολεμικά αεροπλάνα σε υπέρογκες τιμές για να παίρνω μίζες. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚΝΔ και ζητάω την ψήφο σου για να συνεχίσω το καταστροφικό μου έργο. Έχω φτιάξει τους νόμους έτσι ώστε άκυρο και λευκό να προσπετρούνται υπερ μου. Θα με ψηφίσεις;

Δώστε τη δέουσα προσοχή στην απάντηση που θα του δώσετε. Σκεφτείτε το καλά.

Τι πρέπει να γίνει τώρα; Προτείνω:

Για αρχή, όπως έλεγα και σε προηγούμενο άρθρο, είναι πολύ σημαντική η καταγραφή αμέσως των καμμένων εκτάσεων. Πρόσβαση σε δορυφόρους μπορούμε να βρούμε, εκεί αξίζει να πληρώσουμε για υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες πραγματικού χρόνου. Ανάλυση και οριοθέτηση των, γνωστών πάνω-κάτω ορίων των δασικών εκτάσεων. Και φυσικά να πέσουν κεφάλια σε οποιαδήποτε προσπάθεια καπήλευσής τους.

Πλήρεις αποζημιώσεις τόσο στο βιος όσο και στα σπίτια και οικοσκευές των ανθρώπων που καταστράφηκαν. Όχι με ψίχουλα και νέα δάνεια από τράπεζες. Ανακατασκευή των σπιτιών με πλήρη έξοδα στο κράτος. Αυτό σημαίνει κράτος δικαίου, εδώ φαίνεται η κοινωνική αλληλεγγύη. Υποχρέωση ξενοδοχειακών μονάδων για δωρεάν δωμάτια στους πληγέντες και υποχρέωση εστιατωρίων για δωρεάν τροφή και νερό για όσο χρειαστεί. Ακόμα και με διαδικασία επιστράτευσης. Επίσης επίταξη μέσων που μπορούν να βοηθήσουν στις πυρκαγιές όπως αγροτικά μηχανήματα, μπουλντόζες, υδροφόρες κτλ από όλες τις τεχνικές εταιρίες της περιποχής. Επίταξη, όχι αίτηση.

Άμεσο σχέδιο αναδάσωσης (με δέσμευση και λεπτομέρειες) για το 100% της καμμένης γής. Τουλάχιστον. Και μετά πάμε και για περισσότερο. Πρόσληψη για κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων του πυροσβεστικού σώματος. Όταν γεμίζουν τους δρόμους με ΜΑΤ είναι υπερπλήρης αναγκών για να βαράνε παππούδες και φοιτητές. Αγορά πυροσβεστικών μέσων. Σε περίπτωση χρηματικού προβλήματος, άυξηση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις βουλευτικές αποζημιώσεις. Θα φτάσουν τα λεφτά έτσι.

Και τέλος, κατασκευή έργων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για πλυμμήρες και λοιπές συνέπειες των πυρκαγιών για αυτούς που έμειναν πίσω. Τα προβλήματα θα είναι πολλά και οι πρώτες βροχές πλησιάζουν. Πολύ αργά για να σβήσουν τις φωτιές, αλλά πάνω στην ώρα για να συνεχίσουν να χτυπάνε τους πολύπαθους συμπολίτες μας.

Όποιος δεν μπορεί να υλοποιήσει τα πάναπλα παραπάνω μέτρα για οποιαδήποτε πολιτισμένη ευρωπαϊκή (τρομάρα μας) χώρα, να πάραιτηθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Όχι να τους παύσει ο παντοδύναμος Κωστάκης από τον Όλυμπο που κάθεται. Να τους ακολουθήσει και ο ίδιος. Έλεος πια.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Η οργή προς τη σωστή κατεύθυνση at Καθημερινή Τρέλα.

meta