Ά ρε forthnet

21 Αυγούστου, 2007 § 1 comment

Αναμένοντας λοιπόν το πολυπόθυτο 2play πακέτο της Forthnet (από τα τέλη Μαΐου θυμίζω) ξαφνικά απέκτησα Internet. Πώς; Αναγκάστηκα να καταφύγω στη λύση του ConnΧ του ΟΤΕ, στο 1 MBit, τουλάχιστον να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Και καπάκι ήρθε και η ανακοίνωση της Forthnet ότι στις 24/8 θα έχω και την άλλη γραμμή. Εκεί που δεν είχα τίποτα δηλαδή, θα έχω 24+1 mbit. Και εξοπλισμό δεν μου έχει στείλει ακόμα. Αααα ρε Forthnet!

Εδώ να σχολιάσω λίγο το πακέτο ConnX + Talk γιατί έχει ενδιαφέρον. Για όποιον δεν το έχει πάρει χαμπάρι, το Talk έγινε πλέον 24/7, δηλαδή μπορείτε να έχετε άπειρα αστικά και υπεραστικά κάθε μέρα. Προσοχή όμως:

  • Το πακέτο κοστίζει 15 ευρώπουλα επιπλέον της DSL και επιπλέον του παγίου της γραμμής. Με 1Mbit δηλαδή θα πληρώνετε γύρω στα 60 το μήνα.
  • Τα δωρεάν αστικά και υπεραστικά αφορούν μόνο τις κλήσεις προς τηλέφωνα που διαχειρίζεται ο ΟΤΕ. Πώς είπατε; Και πριν με ρωτήσετε πως θα ξέρετε ποιος διαχειρίζεται το νούμερο που θέλετε να καλέσετε, προμηθευτείτε μία κρυστάλλινη σφαίρα ή πιο απλά, μυρίστε τα νύχια σας. Απαράδεκτο, ε; Και όμως, ο ΟΤΕ μας ενώνει. Αλλά δεν μας λέει πότε μας χρεώνει. Θέλω πραγματικά να δω τον πρώτο λογαριασμό.
  • Κατά τα άλλα, η DSL (τουλάχιστον) έχει καταπληκτική χαρακτηριστικά. Signal to Noise Ratio (SNR) στα 29 db και Line Attenuation 45 db στο downstream και 25 db στο upstream. Πάλι καλά. Με λίγα λόγια, στην δικιά μου περίπτωση τουλάχιστον, η γραμμή δεν πέφτει με τίποτα. Μα με τίποτα.

Με τις υγείες μου…

§ One Response to Ά ρε forthnet

What's this?

You are currently reading Ά ρε forthnet at Καθημερινή Τρέλα.

meta