Πού είναι το πάρκο οέο;

28 Ιουλίου, 2007 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πού είναι το πάρκο οέο;

Θυμάστε το αεροδρόμιο του Ελληνικού;

Τον διεθνή αερολιμένα που έκλεισε τις πύλες του το 2001 για να δώσει τη θέση του στο μεγαλύτερο και καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης (για όποιον δεν έχει επισκεφτεί τα υπόλοιπα φυσικά) αεροδρόμιο της Ελλάδας (που εκμεταλλεύονται Γερμανοί) με όνομα Ελ. Βενιζέλος (όπως Ελ Αλαμέιν); Ο τότε καλός μας πρωθυπουργός κ.Σημίτης (ο οποίος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια πριν την σίγουτη ήττα στις εκλογές του 2004) έταξε να γίνει εκεί το μεγαλύτερη μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης. Πάρκο έκτασης 5300 στρεμμάτων (μεγαλύτερο από το Central Park της Νέας Υόρκης που είναι 3410 και του Hyde Park του Λονδίνου που είναι 2550 αλλά σαφώς μικρότερο από τα Bois de Vincennes, 9550 στρεμμάτων και Bois de Boulogne, 8460 στρεμμάτων του Παρισιού το οποίο προφανώς δεν ανήκει στην Ευρώπη πια). Βέβαια, στην πορεία φαγωθήκαν κάποιες εκτάσεις, στο βωμό – ποιάς άλλης – της μίζας. Έτσι, έγιναν κάποια δωράκια από τους εκάστοτε υπουργούς (λες και ήταν τσιφλίκι τους) σε ιδιωτικές εταιρίες όπως η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., η Τραμ Α.Ε. και η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. Το αστείο είναι ότι η μελέτη για την κατασκευή του πάρκου είχε δωθεί από το 1995 στο τμήμα αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. Κάπου εκεί ο φάκελος εξαφανίστηκε. Το 2004 έγινε διεθνης διαγωνισμός τον οποίο κέρδισε η DZO Architecture.

Λέγε λέγε, τελικά το υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μίκρυνε το πάρκο σε 4000 στρέμματα δηλώνοντας ότι τα 1000 στρέμματα πρέπει να οικοδομηθούν “αναγκαστικά¨ (για να είναι βιώσιμο το έργο – είπε – γιατί είναι γνωστό ότι πάρκο χωρίς ξενοδοχεία δεν γίνεται να ζήσει – μοναξιές βλέπετε). Από τα 1000 αυτά στρέμματα λοιπόν “350 στρέμμ. θα καταλάβουν κατοικίες με χαμηλό συντελεστή δόμησης και 650 στρέμμ. ήπιες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που ενδέχεται να περιλαμβάνουν και ξενοδοχειακές μονάδες”.

Εγώ πάντως, εδώ και 6 χρόνια, δεν έχω δει ούτε ένα δέντρο εκεί μέσα, ούτε μία λιμνούλα, ούτε τίποτα. Σύμφωνα με την ελληνική Wikipedia, το πάρκο θα αρχίζει να φτιάχνεται στο τέλος του 2007 (ελέω εκλογών φαντάζομαι) αλλά και για αυτό πραγματικά λέω να κρατήσω μία πισινή.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Πού είναι το πάρκο οέο; at .

meta