Πατήστε την μπάρα για να συνεχίσετε – update

5 Μαΐου, 2011 § 1 comment

Η ιστορία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη σε σχέση με τα διόδια φαίνεται πεντακάθαρα στο παρακάτω βίντεο. Η συμπεριφορά του οργάνου της τάξης (και φύλακα του νόμου) επίσης είναι πεντακάθαρη (προσέχτε το ύφος “Το πως θα κάνω το νόμο, το ξέρω εγώ” – απίστευτη ατάκα). Αυτά για όποιον ακόμα δεν έχει πειστεί για ποιον δουλεύει η αστυνομία, και κατά συνέπεια το επίσημο κράτος μιας και έχουν πολύ συγκεκριμένες εντολες, στην συγκεκριμένη περίπτωση.


Fast Tube by Casper

Δείτε και την εκπομπή “Το Κουτί Της Πανδώρας” για το ίδιο θέμα από τον κ. Βαξεβάνη και βγάλτε επιτέλους κάποια συμπεράσματα για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.


Fast Tube by Casper

Αυτά και ως συνέχεια του επεισοδίου που είχα περιγράψει πριν λίγες μέρες.

update:

Μηχανισμό κλειδώματος των μπαρών, παρόμοιο με των διοδίων Ρίου και Ζευγολατιού, έχει υιοθετήσει και η εταιρία που διαχειρίζεται τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου!
Οι τροποποιήσεις που έχουν κάνει στις μπάρες φαίνονται καθαρά στις φωτογραφίες, όπου έχουν τρυπήσει, οι ίδιοι, κάθετα τις μπάρες και τις έχουν ασφαλίσει με μία πλαστική βίδα προκειμένου να μην ανοίγει εύκολα με σπρώξιμο!

Παρ’ όλα αυτά, με δυνατό σπρώξιμο από το ελεύθερο άκρο της μπάρας η πλαστική αυτή βίδα σπάει, και η μπάρα ανοίγει. Η τακτική εκφοβισμού τους, όπως περιγράφει συναγωνιστής που έτυχε σε μία τέτοια τροποποιημένη μπάρα, είναι η εξής: Σπρώχνει την μπάρα, ακούγεται ο δυνατός θόρυβος της πλαστικής βίδας που σπάει και ο υπάλληλος τού φωνάζει πως έσπασε και κατέστρεψε την μπάρα!! “Κάνε μου μήνυση!” ήταν η απάντηση του συναγωνιστή…

Είναι φανερό πως είναι μία αστεία αλλά και επικίνδυνη μέθοδος εκφοβισμού των οδηγών που αρνούνται να υποκύψουν στο χαράτσι των 13€, σπρώχνωντας απλώς την μπάρα. Από την στιγμή που η μπάρα με την βίδα εμφανίζει μεγαλύτερη αντίσταση στο σπρώξιμο είναι προφανές ότι αν πέσει διερχόμενο αυτοκίνητο πάνω της θα προκληθούν πολύ μεγαλύτερες ζημιές στο όχημα απ’ ό,τι αν η μπάρα ήταν όπως την παρέδωσε ο κατασκευαστής της.

Μπάρα έπειτα από δυνατό σπρώξιμο. Διακρίνεται η τρύπα με τρυπάνι πάνω στη μπάρα που έχουν κάνει οι μαστροχαλαστές της Γέφυρας.

Υπάρχει μόνο το κομμάτι της πλαστικής βίδας που “επέζησε” από το σπρώξιμο, καθώς το υπόλοιπο εκσφενδονίστηκε. Η κανονική βίδα φτάνει μέχρι το κάτω μέρος της μπάρας.

§ One Response to Πατήστε την μπάρα για να συνεχίσετε – update

What's this?

You are currently reading Πατήστε την μπάρα για να συνεχίσετε – update at Καθημερινή Τρέλα.

meta