Έλα, κόφτε την πλάκα, φορολογήστε επιτέλους την εκκλησία

5 Φεβρουαρίου, 2011 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έλα, κόφτε την πλάκα, φορολογήστε επιτέλους την εκκλησία

Αρκετά δεν κράτησε το αστείο και το κρυφτούλι; Γδάρατε τον κάθε κακομοίρη, τσεκουρώσατε μισθούς, επιδόματα, επικουρικά ταμεία, συντάξεις, αυξήσατε φόρους έμμεσους και άμμεσους, εισιτήρια και βγάλατε το λάδι από όλους. Από όλους; Όχι ακριβώς, γιατί υπάρχει ένα μικρό χωρίο .. εε ..εννοώ ένας ογκώδης τσιφλικάς που παραμένει αντικοινωνικός και τζαμπατζής! Και φυσικά (ξανά)μιλάω για την εκκλησία, παπάδες Α.Ε.
Ενδιαφέροντα στοιχεία από την ομάδα «ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ» η οποία έχει ξεκινήσει group στο facebook που αριθμεί πάνω από 100.000 μέλη και μαζεύει και υπογραφές με κοντά στις 30.000 υπογραφές.

Αν συμφωνείτε με τα παρακάτω, υπογράψτε και εσείς εδώ (ένα όνομα και ένα email χρειάζεται).

Σήμερα η Ελλάδα συγκλονίζεται από την μεγαλύτερη δημοσιονομική κρίση που έχει γνωρίσει σε καιρό ειρήνης.

Την ώρα αυτή η πνευματική ηγεσία της Εκκλησίας περιχαρακώνεται γύρω από τη διατήρηση των κεκτημένων της, ασκώντας ασφυκτική πολιτική πίεση προς όλες τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις.

Την ώρα αυτή η κυβέρνηση υπαναχωρεί από τις εξαγγελίες της για συμμετοχή όλων, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην αντιμετώπιση της κρίσης:
• Υλοποιεί όλες σχεδόν τις εξαγγελθείσες περικοπές και τα τεκμήρια για τους ιδιώτες,
• Ο φόρος επί των εισοδημάτων της Εκκλησίας από ακίνητα, εξαγγέλθηκε 20% και κατέληξε στο νομοσχέδιο ουσιαστικά σε 10%.
• Ο φόρος δωρεάς ακινήτων στην Εκκλησία εξαγγέλθηκε 5% και κατέληξε 0,5%.
• Ο φόρος δωρεάς χρημάτων στην Εκκλησία εξαγγέλθηκε 10% και κατέληξε 0,5%.

ΟΜΩΣ

Η Εκκλησία είναι ο τελευταίος τσιφλικάς στην Ελλάδα:
• Έχει στην κυριότητά της 1.300.000 στρέμματα γης.
• Μερικές χιλιάδες αστικά ακίνητα.
• Περίπου 9.000.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και μετοχές στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Τράπεζα της Ελλάδος.
• Ξενοδοχεία και χώρους διασκέδασης και εστίασης.
• Η οικονομική λειτουργία της Εκκλησίας κρύβεται σε 10.000 περίπου νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και σε εταιρείες.
• Τελευταία ανακαλύφθηκαν και οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Το Κράτος πληρώνει στην Εκκλησία 268.000.000 ευρώ ετησίως για μισθοδοσία και συντάξεις ιερέων.

Η Εκκλησία έχει μερίδιο ευθύνης στη δημοσιονομική κρίση με:
• Την ένταξη της μισθοδοσίας και της συνταξιοδότησης των κληρικών στον κρατικό προϋπολογισμό,
• Τις ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις των Μονών του Αγίου Όρους,
• Την κρατική αναγνώριση των οθωμανικών τίτλων κατοχής ως τίτλων κυριότητας εκκλησιαστικών ακινήτων,
• Την εμπλοκή κληρικών σε σκάνδαλα διαπλοκής με φορείς κρατικής εξουσίας, κυβερνητικούς και δικαστικούς,
• Την αδιαφανή διακίνηση κονδυλίων μέσω μη κυβερνητικών εκκλησιαστικών οργανώσεων

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ
• Να γίνει καταγραφή και έλεγχος του τρόπου κτήσης της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και όλων των εκκλησιαστικών φορέων που λειτουργούν ως ΝΠΔΔ.
• Να επιβληθεί πόθεν έσχες στους ιεράρχες.
• Η Εκκλησία της Ελλάδας να φορολογηθεί για τα εισοδήματά της, όπως όλα τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που επιδιώκουν μη κερδοσκοπικό σκοπό.
• Να θεσπιστεί ειδικός εκκλησιαστικός φόρος που θα βαρύνει μόνο τους πιστούς κάθε Θρησκείας και θα αποδίδεται στην αντίστοιχη θρησκευτική ή εκκλησιαστική οργάνωση
• Να αποτελέσει ο φόρος αυτός την μοναδική πηγή μισθοδοσίας των κληρικών

Μάλιστα, η ομάδα χαρακτηρίζει την Εκκλησία τον «τελευταίο τσιφλικά στην Ελλάδα», μιας και έχει στην κυριότητά της 1.300.000 στρέμματα γης, χιλιάδες αστικά ακίνητα, περίπου 9.000.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και πολλά ακόμα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία εκτείνονται πίσω από 10.000 και πλέον νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αστικές εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Οι οικονομικές εισφορές του Κράτους προς την Εκκλησία, ανέρχονται στα 232.000.000 ευρώ για τους μισθούς των κληρικών, συν 3.120.000 ευρώ προς τους διάφορους εκκλησιαστικούς οργανισμούς και 2.250.000 ευρώ για τις μονές του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με το κείμενο του αιτήματος, ο γεγονός πως η μισθοδοσία και η συνταξιοδότηση των κληρικών εντάσσεται στον κρατικό προϋπολογισμό, σε συνδυασμό με το προνομιακό φορολογικό καθεστώς και τις κρατικές επιχορηγήσεις που απολαμβάνει,καθιστούν την Εκκλησία εν μέρει υπεύθυνη για τη δημοσιονομική κρίση.

Στο επιχείρημα αυτό, μπορεί να συμπεριληφθεί και η «εμπλοκή κληρικών σε σκάνδαλα διαπλοκής με φορείς κρατικής εξουσίας, κυβερνητικούς και δικαστικούς, καθώς και η αδιαφανής διακίνηση κονδυλίων μέσω μη κυβερνητικών εκκλησιαστικών οργανώσεων», που συντέλεσαν σε ένα βαθμό στην οικονομική καταστροφή της χώρας.

Τα αιτήματα που προβάλει η πρωτοβουλία αυτή είναι συγκεκριμένα: Πρώτον, να καταγράφεται και να ελέγχεται ο τρόπος κτήσης της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, καθώς και το πόθεν έσχες των ιεραρχών. Δεύτερον, να φορολογείται Εκκλησία όπως οι αστικές εταιρείες. Τέλος, να θεσμοθετηθεί ειδικός εκκλησιαστικός φόρος, ο οποίος θα καταβάλλεται μόνο από τα μέλη κάθε θρησκεύματος, και θα καλύπτει εξ ολοκλήρου τα έξοδα της Εκκλησίας.


Fast Tube by Casper

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Έλα, κόφτε την πλάκα, φορολογήστε επιτέλους την εκκλησία at Καθημερινή Τρέλα.

meta