Τι γινεται σήμερα στην Αθήνα – update στο τέλος

15 Δεκεμβρίου, 2010 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι γινεται σήμερα στην Αθήνα – update στο τέλος

Λόγω της γενικής απεργίας, η ενημέρωση είναι λίγο αναιμική, μέχρι αύριο, οπότε να μερικές φωτογραφίες και βίντεο από τα σημερινά γεγονότα.
Εκατοντάδες χιλιάδες οι διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα. Πολύ μεγάλες διαδηλώσεις εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Ξάνθη, Πύργο, Χανιά, Τρίκαλα κλπ


You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
Και φυσικά το ξύλο της αρκούδας που έφαγε ο πρώην υπουργός ανάπτυξης και μεταφορών και επικοινωνιών, Κώστας Χατζηδακης. Δεν φανταζόταν φυσικά τέτοια πράγματα όταν υπέγραφε τα εθνοσωστικά του διατάγματα από τις Βερσαλίες που καθόταν. Τι ήθελε να βγει και αυτός στον πραγματικό κοσμο; Όλα τα λεφτά το έκπληκτο βλέμμα “μα γιατί ο λαός δεν εκτιμάει το πολύτιμο έργο μου” (βίντεο και φωτογραφίες από το γεγονός μετά το διάλλειμα)


You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

update – Από ότι φαίνεται ο εισαγγελέας έχει επιλεκτικές ευαισθησίες και άσκησε προκαταρκτική εξέταση για τις μπούφλες που έφαγε ο παραπάνω πρώτην υπουργός. Ενώ οι ίδιοι χτυπάνε όποιον βρουν στον δρόμο “νόμιμα” με χημικά που απαγορεύονται σε διεθνείς πολεμικές συρράξεις, με ανάποδα γκλοπ, σιδερογροθιές και πυροσβεστήρες, αφήνοντας ανθρώπους με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με κώφωση και άλλες μόνιμες βλάβες, όταν φάνηκε λίγο αίμα υπουργού, ο εισαγγελέας τσακίστηκε να κάνει προκαταρκτική εξέταση. Και φυσικά δεν είναι βία η καθημερινή εξευτέλιση της αξιοπρέπειας των συνόλου σχεδόν του ελληνικού εργαζόμενου πλυθυσμού με τα φιρμάνια που υπέγραφε και αυτός, και ο προηγούμενος και ο επόμενος για να επέμβει εκεί ο εισαγγελέας, βία για αυτά τα καθάρματα είναι μόνο οι 5 σφαλιάρες που έφαγε ο Χατζηδάκης.
Η ελληνοφρένεια συνεχίζεται.

Κια για να διαχωρίσω και τη δικιά μου θέση στο θέμα. Τα θέματα που μας απασχολούν είναι πρώτα και κύρια πολιτικά και δευτερευόντως προσωπικά. Δεν είναι ο Χατζηδάκης η αιτία του προβλήματος, υπηρέτης και πιόνι είναι και αυτός, και ο ΓΑΠ και οι υπόλοιποι. Ναι δεν λέω, μερικές σφαλιάρες και μία ανοιγμένη μύτη μπορεί να ικανοποιεί προσωρινά του περί δικαίου κοινό αίσθημα, αλλά την ίδια δουλειά, την δουλειά του κυμματοθραύστη της οργής του κόσμου, έχουν παίξει και άλλα πράγματα, όπως κάτι Τριανταφυλλόπουλοι, Ρομπέν των Δασών και λοιποί συγγενείς. Ξέρω κόσμο που το χάρηκε το σκισμένο φρύδι, και θα πάει χαρούμενος σήμερα σπίτι του. Αλλά αύριο το πρωί φυσικά δεν θα έχει αλλάξει τίποτα. Και τους μισούς, και όλους αν θέλετε να τους κρεμάγαμε αύριο το πρωί στο σύνταγμα, πάλι δεν αλλάζει κάτι, αν δεν αλλάξει ο μηχανισμός που γενά αντικαταστάτες για να διαιωνίζει την κατάσταση σε βάρος μας. Τα ίδια δεν λέγαμε και για τον Σημίτη; Για τον Καραμανλή και τους υπουργούς του; Για τον ΓΑΠ και τα καμώματά του; Αυτοί έρχονται και παρέρχονται, οι πολιτικές κατά του λαού και ο λαός που τις υποφέρει μένει. Έχω ένα φίλο που έλεγε ότι η λύση στην αστυνομική βία είναι να σκοτώνουμε τους αστυνομικούς στα σπίτια τους. Κινήσεις σαν αυτή ή σαν τις σφαλιάρες στον Χατζηδάκη δυστυχώς στο 100% των περιπτώσεων γυρνάνε ενάντια στον κόσμο, με ακόμα μεγαλύτερο αυταρχισμό, απολυταρχισμό και καταστολή. Σπας στο ξύλο έναν πρώην υπουργό; Δίνεις το ελεύθερο στην κάθε κυβέρνηση να δίνει 2-3 προσωπικούς αστυνομικούς στους πολιτικούς για την ασφαλειά τους (και εσύ τους πληρώνεις). Σκοτώνεις έναν αστυνομικό στο σπίτι του; Δίνεις το δικαίωμα στην αστυνομία να κάνει χρήση όπλων πολύ πιο συχνά με πολλαπλάσια θύματα άσχετους (για την ασφάλειά της πάλι). Πιστέψτε με, τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις, παρόλο που αντιλαμβάνομαι ότι πιθανότατα πηγάζουν από καθαρή οργή και αγανάκτιση, θεωρώ ότι, εκτός από την στιγμιαία ικανοποίηση κάποιων, γυρνάνε πάντα μπούμερανγκ.

Η λύση πρέπει και μπορεί να είναι μόνο πολιτική και συστεμική. Και αν είναι τέτοια, δεν θα ανοίξει μόνο μία μύτη, αλλά πολλές.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Τι γινεται σήμερα στην Αθήνα – update στο τέλος at Καθημερινή Τρέλα.

meta