Δημοσιονομικό έλλειμμα; Και πώς θα το λύσουμε αυτό;

20 Δεκεμβρίου, 2009 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημοσιονομικό έλλειμμα; Και πώς θα το λύσουμε αυτό;

Κατά τα επίσημα στοιχεία, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας οφείλεται κυρίως στη φοροδιαφυγή. Πώς αποφασίζει λοιπόν η ελληνική πολιτεία να επιχειρήσει να λύσει το θέμα;

Για μένα; Φορολογήστε για αρχή αυτούς που φοροδιαφεύγουν, ξεκινώντας φυσικά από τον μεγαλύτερο γεωκτήμονα και ιδιοκτήτη ακινήτων της Ελλάδας. Την εκκλησία. Αλλά ας θυμηθούμε πώς αντέδρασε η εκκλησία στην προηγούμενη απόπειρα:

Η εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε πως φέτος δεν θα παρανομήσει όσον αφορά την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα που έχει. Όμως στην απάντησή της προς το κράτος θέτει όρους για ποιά ακίνητα θα πληρώσει φόρους και ποιά όχι. Λες και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι μπορούν να διαλέξουν για ποιά ακίνητα θα πληρώσουν.
Η απάντηση αυτή λοιπόν είναι απαράδεκτη και αναρωτιέμαι πως εμείς ως φορολογούμενοι πολίτες δεν αντιδρούμε σε αυτή την ασυδοσία.
Η απάντηση έχει ως εξής:
«α. Η εκκλησία της Ελλάδος συνεισφέροντας, όπως το πράττει πάντοτε στις κρίσιμες και δύσκολες περιστάσεις της κοινωνίας, έστω και αν δεν φέρει την ευθύνη[λες και ευθύνεται ο εργαζόμενος των 700 ευρώ για τα χάλια της οικονομίας μας], έρχεται αρωγός στην ανακούφιση του λαού.
β. Η εκκλησία της Ελλάδος, επειδή εξασκεί ένα τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων αδελφών μας, το οποίο επιτελείται με επτακόσια (700) περίπου Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις και δαπανά εκατό εκατομμύρια ευρώ (100.000.000 ) ετησίως για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς, απαιτεί από την Πολιτεία τουλάχιστον, την ισότιμη μεταχείριση με το σύνολο των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.)[θα πρέπει να μας πει και τί ΈΣΟΔΑ έχει για να δικαιολογεί τις Mercedes και τις Porche Cayenne των Μητροπολιτών].
γ. Η εκκλησία θεωρεί αυτονόητο[από πότε βάζει όρους μια εταιρεία για τον τρόπο και το ποσό με το οποίο θα φορολογηθεί; ] ότι ο οποιοσδήποτε φόρος επί της ακινήτου περιουσίας της δεν θα περιλαμβάνει κατ’ ουδένα τρόπο τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται και εκείνα επί των οποίων υφίστανται οποιαδήποτε βάρη, τα οποία εμποδίζουν την ελεύθερη αξιοποίησή τους ή ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν η παραμένουν αναξιοποίητα, με σκοπό την ανέγερση και λειτουργία Ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα.
δ. Ως εκ τούτου, η διαρκής ιερά σύνοδος αποφασίζει όπως για το έτος 2009 και μόνο[χάρη μας κάνει δηλαδή που θα είναι νόμιμη για φέτος;], η Εκκλησία της Ελλάδος συνεισφέρει με το αναλογούν σε αυτήν ποσόν για τα ακίνητα που αποφέρουν εισοδήματα σύμφωνα με τα ως άνω εκτεθέντα».
(κομμάτι του παραπάνω από εδώ)
Τι μας είπε λοιπόν η εκκλησία; Ναι, φοροδιαφεύγουμε με υπέρογκα ποσά, δεν μπορείτε να μας αγγίξετε γιατί θα σας κάψει ο θεός (και μπορούμε και από άμβωνος να σας ρίξουμε όποτε θέλουμε), αλλά για φέτος και για ένα μικρό ποσό θα πληρώσουμε φόρο γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε (ή να διαφημίσουμε το πόσο κουβαρντάδες είμαστε). Προσέχτε! Η εταιρία ΕίμαστεΑπεσταλμένοιΤουΘεού Α.Ε. υπαγορεύει στη χώρα τους όρους πληρωμής ενός μικρού ποσοστού των φόρων που έπρεπε να πληρώνει στο ακέραιο. Μην μιλήσουμε φυσικά για αναδρομικά χρέη προς το δημόσιο, θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι. Αντιπαραβάλετε την απάντηση αυτή με οποιαδήποτε εταιρία που χρωστάει στο δημόσιο και ελάτε να μου πείτε μετά.
Κάτι τέτοια βλέπω και μετά σιχτιρίζω άσχημα όταν βλέπω κόσμο να πάει να χαρίζει χρήματα/σπίτια/οικόπεδα/ψιλά για κεριά/χρυσά τάματα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο σε αυτούς τους απατεώνες.

Comments are closed.

What's this?

You are currently reading Δημοσιονομικό έλλειμμα; Και πώς θα το λύσουμε αυτό; at Καθημερινή Τρέλα.

meta