Είπα και γω τελικά να βάλω το latest and greatest στο HTC Wizard μου (κατά κόσμο QTEK 9100). Έτσι, από χτες τρέχω τα Window Mobile 6 Professional (OS 5.2.318 Build 15341.4.0.01). Οι υπόλοιπες εκδόσεις που έχω αυτή τη στιγμή στο κινητό μου είναι: ROM Version 2.18.0.0 WWE, ROM Date 2/14/06 Radio 02.61.11 Protocol 4.1.13.28. Εδώ φυσικά βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι θα με ρωτήσουν πώς το έκανα. Ο τρόπος είναι απλός:

Για αρχή θυμηθείτε τη ρήση «Το google είναι φίλος μου». Με τα στοιχεία που δίνω εδώ, θα είναι πραγματικά εύκολο να βρείτε το αρχείο που χρειάζεστε. Τα δεδομένα στη μνήμη του κινητού θα χαθούν με το upgrade (όχι της κάρτας μνήμης, μόνο του κινητού), για αυτό κάντε ένα πλήρες συγχρονισμό με το PC και σημειώστε ρυθμίσεις που πιθανόν να ξαναχρειαστείτε γιατί θα πρέπει να τις ξαναπεράσετε (WAP, GPRS, MMS κτλ). Επίσης, τα μηνύματά σας θα χαθούν, εκτός αν χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα όπως το Jeyo SMS Backup 1.1 που χρησιμοποιώ εγώ, το οποίο ούτως ή άλλως θα έχετε μετά το upgrade.

WM6

Με λίγα λόγια, ένας από τους καλούς ανθρώπους που έφτιαξε το cooked rom για τον Wizard, έχει κωδικό όνομα Faria. Έχω δοκιμάσει και προηγούμενες εκδόσεις του (WM5 με AKU 3) και δουλεύουνε θαυμάσια, οπότε ακόμα και αν δεν θέλετε να πάτε σε WM6, προτιμήστε τον:) Αν διαβάσετε το post μου πριν λίγο καιρό σχετικά με τη διαμάχη της Microsoft με την κοινότητα του xda-developers, θα ξέρετε ότι αυτή είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του ftp της τελευταίας για Windows Mobile Roms. Αυτό μπορεί να είναι κρίμα, γιατί εκεί βρίσκαμε ομαδοποιημένα και κατηγοριοποιημένα τα roms για κάθε συσκευή της HTC, αλλά δεν σταμάτησε τους ανθώπους που ασχολούνταν με τη δημιουργία των εν λόγω roms. Απλά θα πρέπει να τα βρείτε, χμ, αλλού. Αν ψάξετε λίγο, π.χ. με τη φράση «faria wm6 rom wizard» όλο και κάτι θα βρείτε. Το αρχείο που εγώ χρησιμοποίησα είχε όνομα «HTC.Wizard.Faria.WWE.CE.v5.2.318.AKU4.0.0.01. WM6.Rom.Upgrade.USE_AT_YOUR_OWN_RISK »

Έχοντας αγοράσει το κινητό μου από εισαγωγέα πριν βγει στην Ελλάδα, είχα τα πάντα στα Αγγλικά. Το παραπάνω ROM θα σας δώσει την Αγγλική εκδοση του λειτουργικού, γεγονός που προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου, απλά το αναφέρω.

Μη σας τρομάζει το όνομα, δουλεύει εξαιρετικά. Εδώ να σημειώσω ότι το upgrade δεν δουλεύει με vista, για να κάνετε το flush θα χρειαστείτε XP. Όταν βρείτε λοιπόν το αρχείο, θα ανακαλύψετε πως τα υπόλοιπα είναι μία απλή υπόθεση, σύνδεση του κινητού, sync με το activesync, και διπλό κλικ στο αρχείο. Ακολουθείστε τις οδηγίες, λίγη υπομονή και με γεια το νέο κινητό! Εκτός από την έκδοση του νέου λειτουργικού, θα βρείτε πολλά χρήσιμα εργαλεία που θα εγκατασταθούν στο κινητό, ενώ θα πρέπει να εγκαταστήσετε κάποιες από τις παλιές εφαρμογές σας ξανά για να λειτουργήσουν (κάποιες άλλες που θα έχουν μείνει στην κάρτα μνήμης ενδέχεται να χρειάζονται απλά ένα shortcut στο start menu και να τρέχουν κατευθείαν).

Θα επανέλθω με τις εντυπώσεις μου όταν έχω χρησιμοποιήσει το λειτουργικό περισσότερο.

Σχετικά άρθρα:

  1. Windows Mobile Updates
  2. HTC Wizard/QTEK 9100
  3. HTC Touch Diamond
  4. Windows και Office updates χωρίς Internet
  5. Προβλήματα στο νομοσχέδιο για τη Microsoft